Nešto što se rijetko viđa

Milionerka, a živi u kombiju: Odrekla se luksuznog života i troši nevjerovatno mizeran iznos dnevno

Nedjeljni magazin 24.02.24, 20:30h

Milionerka, a živi u kombiju: Odrekla se luksuznog života i troši nevjerovatno mizeran iznos dnevno
Kombi je koštao 88.000 dolara, a Caitlin je uložila još 102.000 kako bi renovirala vozilo po svom ukusu – poput kuhinje po mjeri s velikim frižiderom

 

 

Američka poduzetnica Caitlin Pyle odrekla se svega i kupila mobilnu kućicu. Bila je to najbolja odluka u njezinom životu, kaže.

 

Bila je to najbolja odluka koju je donijela, kaže Caitlin Pyle iz Orlanda na Floridi. 36-godišnja milionerka nedavno je prodala svoju vilu i sve ostalo što je posjedovala kako bi se preselila u kombi i živjela s 28 dolara na dan.

 

- Živim život o kakvom sam oduvijek sanjala - kaže Caitlin.

 

Spisateljica je prije nekoliko godina pokrenula vlastitu firmu za lekturu i živjela je sa suprugom u luksuznom imanju s više od 18 soba - uključujući sobu s igraćim konzolama i mali studio za umjetnost i obrt. No, 2022. godine dolazi do razvoda i poduzetnica se odjednom osjeća depresivno.

 

Samo čuvanje ogromne kuće postalo je posao s punim radnim vremenom. "Izgradili smo je za sebe kao par, veselili smo se što ćemo zabavljati ljude i zajedno je održavati", rekla je Caitlin. “Ali izjedalo me samo to što sam bila u njoj.”

 

Nakon što je na društvenim mrežama vidjela nekoliko videa ljudi koji biraju novi život u kamperu, i ona je donijela odluku: svoju je vilu zamijenila za Mercedes Sprinter.

 

Kombi je koštao 88.000 dolara, a Caitlin je uložila još 102.000 kako bi renovirala vozilo po svom ukusu – poput kuhinje po mjeri s velikim frižiderom.

 

S tim je krenula. Od tada je proputovala osam američkih država.

 

Caitlin do danas nema namjeru odustati od nomadskog života: "Ovakav način života mi puno više odgovara". Ponekad radi kao life coach, kaže. "Prije sam odlazila na skupe odmore nekoliko puta godišnje, ali to nije bilo održivo. Sada živim s malo novca. Postala sam puno samouvjerenija, stekla sam nove prijatelje - čak idem i na spojeve", kaže za NY Post portal.

 

Svoj novi život opisuje kao avanturu. “Volim putovanja”, dodaje. U posljednjih nekoliko mjeseci otkrila je svoje “unutrašnje dijete”.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI