česta i draga gošća

Glumačka diva Mirjana Karanović iskreno: 'Davno sam shvatila da je Sarajevo moj drugi grad'

Nedjeljni magazin 23.02.24, 21:41h

Glumačka diva Mirjana Karanović iskreno: 'Davno sam shvatila da je Sarajevo moj drugi grad'
"Kad god vidim da je neka vijest o Sarajevu, ja to neizostavno pročitam. Kad god dođem, stvarno se osjećam kao da je to moj prostor, iako sam gost tu"

 

 


Kultna predstava "Helverova noć" koju je prema tekstu poljskog pisca Ingmara Vilkvista režirao Dino Mustafić, a u kojoj su sjajne uloge ostvarili Mirjana Karanović i Ermin Bravo, slavi 20. rođendan. Tim povodom "Helverova noć" bit će 25. i 26. februara izvedena u Kamernom teatru 55 u Sarajevu.


Ususret ovom događaju jedna od najvećih glumica na ovim prostorima dala je ekskluzivni intervju za Dnevni avaz u kojem je, osim o "Helverovoj noći", veoma otvoreno govorila i o drugim veoma zanimljivim temama.


Između ostalog govorila je i tomer kako se osjeća u Sarajevu, gdje je čest i drag gost...


- Ja sam zaista davno shvatila u sebi da je Sarajevo taj drugi grad u kome ja živim. Mislim često ne toliko fizički koliko je to grad na koga mislim, obraćam pažnju u vijestima, pratim šta se dešava u - kulturi prije svega, jer me ove druge stvari baš nešto ne zanimaju. Kad god vidim da je neka vijest o Sarajevu, ja to neizostavno pročitam. Kad god dođem, stvarno se osjećam kao da je to moj prostor, iako sam gost tu. Ali, evo sada sam i građanka Sarajeva, doduše počasna, ali uvijek znam i imam to mjesto gdje volim da jedem, šetam, koje ljude pozovem kada dođem u Sarajevo. To je dovoljno da osjećate da pripadate negdje - kaže Mirjana Karanović.

 

Kompletan intervju čitajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI