Bivša funkcionerka SDA

'Stid me je Ismeta Gavrankapetanovića i što živim u sistemu koji mu ovo radi...'

Front 23.02.24, 09:13h

'Stid me je Ismeta Gavrankapetanovića i što živim u sistemu koji mu ovo radi...'
Nediljko Rimac, ministar zdravstva Federacije BiH, odbio je dati saglasnost za imenovanje Ismeta Gavrankapetanovića za generalnog direktora KCUS-a

 

 

Bivša članica SDA Alma Čolo oglasila se danas povodom situacije na KCUS-u, gdje Ismet Gavrankapetanović nije dobio saglasnost ministra zdravstva FBiH Nediljka Rimca da preuzme mjesto generalnog direktora.

 

Alma Čolo je na Facebooku napisala kako je Ismet Gavrankapetanović veliki čovjek koji ovo nije zaslužio.

 

- Pročitah danas odgovor ministra Rimca kojim odbija dati saglasnost za imenovanje direktora Kliničkog centra u Sarajevu i prepoznah u obrazloženju stavove birokratskih pravnika koji su očigledno umislili da mogu i provoditi proceduru konkursa, i pregledati dokumentaciju, i provjeravati validnost diploma i odlučivati do beskonačnosti.

 

Jesu li prekoračili svoje ovlasti, jesu li instruirani od nekoga, jesu li povezani s nekim, rade li po nečijem nalogu, to treba da utvrde nadležni organi. Sve je provjerljivo.

 

Ali stid me ovog čovjeka, ove ljudske i profesionalne veličine, stid me što živim u sistemu koji mu to radi - napisala je Alma Čolo.

 

Podsjetimo, Nediljko Rimac, ministar zdravstva Federacije BiH, odbio je dati saglasnost za imenovanje Ismeta Gavrankapetanovića za generalnog direktora KCUS-a.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI