video/ometao istragu

Novi detalji: Uzunović nije osumnjičen da je slagao da mu je SDA nudila pare, nego zbog ovog čudnog razloga

Front 22.02.24, 17:26h

Novi detalji: Uzunović nije osumnjičen da je slagao da mu je SDA nudila pare, nego zbog ovog čudnog razloga
On je isti dan kada je Vlada izabrana napadnut ispred Parlamenta FBiH, a u intervjuu koji je taj dan dao na Face TV rekao je da su mu nuđeni milioni koji je odbio

 

 

Zastupnik u Predstavničkom domu FBiH Kenan Uzunović saslušan je danas u SIPA-i po nalogu Tužilaštva KS, piše Raport.


Kako je ranije objavljeno, Uzunović se sumnjiči za davanje lažnog iskaza.  


Ovaj zastupnik prvo stranke Fuada Kasumovića, pa onda NES-a, pa sad ko zna čega, poznato je po time da je govorio da mu je SDA nudila milione KM da ne da glas za Vladu FBiH Nermina Nikšića.


Evo te izjave:

 

 

Nije još poznato šta je Uzunović kazao inspektorima SIPA-e o ovom slučaju te da li je otkrio ko mu je nudio i da li je uopće bilo nuđenja.


Da je bilo pritisaka lako je povjerovati, jer je to u bh. prilikama normalna pojava na svim nivoima.


No, iako se cijela istraga oko Uzunovića odnosi na tu spornu izjavu na Face TV, on nije osumnjičen da je slagao da mu je SDA nudila pare, nego nešto drugo.


Naime, Tužilaštvo KS je po službenoj dužnosti formiralo predmet nakon Uzunovićevih izjava pa je on prvobitno saslušan u svojstvu svjedoka. Onda je došlo do preokreta:


"Tokom davanja iskaza u svojstvu svjedoka, a na poziv Tužilaštva KS, Uzunović je lažno naveo da je svoj telefon, kojim je snimio audiozapis, u kojem mu se nudi novac od N. N. osobe, promijenio, a snimak izbrisao. Međutim, istragom je utvrđeno da nije promijenio telefon, već ga je nakon saslušanja ugasio i prestao koristiti iako je znao da on predstavlja bitan dokaz u ovom krivičnom postupku", naveli su iz Tužilaštvu KS.


Dakle, Uzunović je osumnjičen da je lagao da nema više telefon na kojem je snimio navodno nuđenje novca od strane SDA-ovih ljudi, a ne da je nuđenja uopće bilo.


Uzunović je iz njemu poznatih razloga laganjem da je promijenio telefon kojim je navodno sve snimio faktički pokušao onemogućiti istražitelje da dođu do ljudi koji su mu navodnu nudili novac.


A, istraga u tom pravcu se nastavlja.


"Nakon što je ispitan u SIPA-i osumnjičeni Kenan Uzunović otpušten je iz prostorija ove policijske agencije. Istovremeno, Tužilštvo KS nastavlja istragu u navedenom predmetu", izjavila je danas Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS,  a prenosi takođe Raport .
 

Uzunović je faktički bio jedan od dva ključna glasa za izbor nove vlasti u kojoj nema SDA.


On je isti dan kada je Vlada izabrana napadnut ispred Parlamenta FBiH, a u intervjuu koji je taj dan dao na Face TV rekao je da su mu nuđeni milioni koji je odbio.


(DEPO PORTAL/jk)

BLIN
KOMENTARI