video/novi jezivi detalji

Otkriven identitet svirepo ubijene žene kod Tuzle: Šta su istražitelji pronašli u kući užasa?

Hronika 22.02.24, 16:36h

Otkriven identitet svirepo ubijene žene kod Tuzle: Šta su istražitelji pronašli u kući užasa?
Arnautović je potvrdio da se zločin dogodio u kući žrtve, gdje je sa povredama pronađen i njen muž, 50-godišnji Mađar

 

 

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona otkrilo je identitet žene koju je jučer u Lipnici kod Tuzle ubio njen suprug.


Riječ je o 48-godišnjoj Selmi Baluković.


- Postupajući tužilac tužilaštva i istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a Tuzlanskog kantona obavljaju svoje istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti, odnosno kompletnog činjeničnog stanja, a koji se vezuje za pronalazak tijela Selme Baluković u njenoj kući u tuzlanskom naselju Lipnica, rekao je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona te je dodao:


- Na tijelu preminule su pronađene povrede u predjelu vrata i jedna ubodna povreda u predjelu grudnog koša. Međutim, mi moramo sačekati da obducent dostavi svoj nalaz i mišljenje, kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti.


Kako piše Oslobođenje, Arnautović je potvrdio da se zločin dogodio u kući žrtve, gdje je sa povredama pronađen i njen muž, 50-godišnji Mađar. 


- Imao je ubodne rane u predjelu abdomena. On je prevezen u UKC u Tuzli. On je podvrgnut operativnom zahvatu i trenutno se nalazi u Jedinici intenzivne njege, kaže Arnautović. 


On je dodao da je uviđaj jučer okončan te da se nastavlja istraga. 


- Sa mjesta događaja izuzeti su svi tragovi biološkog porijekla, kao i neki drugi predmeti koji su izuzetno značajni kako bi se utvrdilo činjenično stanje vezano za ubistvo ove žene. Radi se o predmetima za koje se sumnja da su korišteni prilikom izvršenja krivično djela ubistva. Obavit će se sva potrebna različita vještačenja, i tragova biološkog porijekla u nekoj kasnijoj fazi, kao i tragovi DNK, zaključio je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.


Oslobođenje podsjeća da je jučer oko 11.50 sati dežurna služba Policijske stanice Zapad dobila obaviještenje od građanina da se njegovi prijatelji S. B. i E. S. T., nastanjeni u Lipnici, ne javljaju na njegove telefonske pozive, te da mu se neposredno prije ove prijave policiji, javio na video poziv E. S. T., inače strani državljanin, gdje je uočio da je isti krvav i da u krevetu leži S. B., te je zatražio intervenciju policije. 


Kasnije je utvrđeno da je ubistvo počinio Mađarski državljanin, koji je stopostotni invalid, a žrtva je njegova supruga.
 

Nakon počinjenog ubistva, osumnjičeni je nanio rane oštrim predmetom i sebi u pokušaju da izvrši samoubistvo. 

 


(DEPO PORTAL/jk)

BLIN
KOMENTARI