Reakcije na odluku ministra Rimca

Čampara: Boje se da Gavrankapetanović dođe na čelo, znaju da s njim ne mogu manipulisati

Front 21.02.24, 18:21h

Čampara: Boje se da Gavrankapetanović dođe na čelo, znaju da s njim ne mogu manipulisati
Za kraj je poručio da smatra da će se advokati Gavrankapetanovića uputiti u pravnu bitku

 

 

- Mislim da se boje da dođe dr. Ismet na čelo jer je sigurno da sa njim niko neće moći manipulisati i provodit nezakonite radnje - kazao je za N1 Aljoša Čampara (NiP), delegat u Domu Naroda FBiH u reakciji na današnju odluku da se dr. Ismetu Gavrankapetanoviću uskrati saglasnost za imenovanje na čelo KCUS-a.


- Njega možete zamoliti samo da vas operiše. Radi se o renomiranom stručnjaku i jednom od najboljih ljekara. Mislim da je prekršen zakon i da iza ovog stoji politika, ne može pravo stojati nikako - dodao je Čampara.

 

Čampara je u izjavi za N1 pojasnio da je po istom zakonu ranije imenovan za direktora Opće bolnice.

 

- Po istom zakonu je imenovan za direktora Opće bolnice gdje su isti uslovi i sada neko ne prizna neki papir iako su od Ekonomskog fakulteta dobili sve. Mislim da je ovo čisto politikanstvo za neke posebne interese. Pokazat će se ko ja stajao iza ovoga i ništa neće ostati skriveno - kazao je Čampara.

 

Za kraj je poručio da smatra da će se advokati Gavrankapetanovića uputiti u pravnu bitku.

 

- Nisam uspio čak ni obrazloženje pročitati, sad je stvar UO KCUS-a i vidjet ćemo. Mislim da će se upustiti u pravnu bitku advokati Gavrankapetanovića.

 

Podsjećamo, ministar zdravstva FBiH je odbio dati saglasnost za imenovanje prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića za generalnog direktora KCUS-a, čime se ovo imenovanje poništava obzirom da je propisano da je za imenovanje obavezna saglasnost federalnog ministra zdravstva. Ministar je naveo nekoliko razloga zbog kojih odbija dati suglasnost, kako iz formalnih, tako i iz meritornih razloga.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI