Nakon napuštanja HDZ-a

U Žepču osnovana stranka HDS: Ivo Tadić izabran za prvog predsjednika

Front 11.02.24, 17:56h

U Žepču osnovana stranka HDS: Ivo Tadić izabran za prvog predsjednika
Trenutno smo u vlasti u ZDK-u i želimo utjecati na sve procese, pogotovo unutar naše županije, kazao je Tadić

 

 

Nezavisni zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona i zastupnik u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Žepčak Ivo Tadić, izabran je na današnjem Utemeljiteljskom saboru Hrvatskog demokratskog saveza (HDS) u Žepču za prvog predsjednika te stranke.

 

Tadić je do kraja prošle godine bio i predsjednik Kantonalnog odbora Hrvatske demokratske zajednice, koju je odlučio napustiti te oformiti novi, kako je istakao, ujedno i prvi politički subjekt sa sjedištem u Žepču. Tadić je naglasio kako su se na osnivanje nove stranke odlučili zbog dešavanja unutar ZDK-a i Općine Žepče.

 

- Naši su ciljevi da napravimo jednu demokratsku stranku, u kojoj ćemo imati mlade ljude koji imaju nove ideje, nove planove i nove ciljeve. Želimo surađivati sa svim hrvatskim opozicionim strankama.

 

Trenutno smo u vlasti u ZDK-u i želimo utjecati na sve procese, pogotovo unutar naše županije - kazao je Tadić.

 

HDS će, najavio je Tadić, imati svog kandidata za načelnika Općine Žepče i listu za Općinsko vijeće Žepča, kao u još, najmanje, dvije općine u ZDK-u. Vjerovatno će to biti općine Usora i Vareš.

 

HDS će, najavio je, biti “stranka desnog crntra” te će se prvenstveno zalagati za hrvatske nacionalne interese.

 

Utemeljenju nove stranke u Žepču, pred oko 450 izaslanika i gostiju, prisustvovali su kao gosti i rukovodstva HDZ-a 1990, HNP-a, HSS-a, Viteške stranke te Čapljinske stranke.

 

Za Tadićevog zamjenika izabran je Zdravko Marošević iz Vareša.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI