Srbijanski šef diplomacije ustvrdio

Dačić: Rezolucija EU-a je politički pamflet, ali ostaje gorak ukus da je Srbija ukaljana

Front 11.02.24, 11:30h

Dačić: Rezolucija EU-a je politički pamflet, ali ostaje gorak ukus da je Srbija ukaljana
On je u intervjuu za list Kurir naveo da su postizborni potezi opozicije strategija kako da se ne prizna "težak izborni poraz" i da se iz "još jedne izgubljene bitke izvuče što veća korist"

 

 

Srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić ocijenio je u nedjelju da Rezolucija Europske unije o izborima u Srbiji predstavlja politički pamflet koji ne obvezuje druge institucije da po njoj postupe, ali da ostaje gorak ukus da je Srbija ukaljana.
 

On je u intervjuu za list Kurir naveo da su postizborni potezi opozicije strategija kako da se ne prizna "težak izborni poraz" i da se iz "još jedne izgubljene bitke izvuče što veća korist".
 

"Izbori su u svakoj demokratskoj državi isključivo unutarnje pitanje i niko sa strane u njih ne može da se miješa. Nijedna država koja ima minimum dostojanstva to neće da dopusti", rekao je Dačić, prenosi agencija Beta.
 

U povodu sjednice Vijeća sigurnosti UN-a u SAD-u, na kojoj je sudjelovao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, Dačić je ocijenio da to pokazuje da je Srbija uvažena na međunarodnoj sceni, da njeni stavovi imaju odjek i da se poštuju čak i od onih koji najviše podržavaju Prištinu.
 

Rekao je i da je svjestan da postoje države od kojih se ne može očekivati da promjene svoj stav po pitanju Kosova.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI