Reakcija na Konakovićeve prozivke

HDZ 1990: Nećemo dozvoliti uvlačenje ministra Rimca u bilo kakve interesne sfere vezane za KCUS

Front 10.02.24, 14:00h

HDZ 1990: Nećemo dozvoliti uvlačenje ministra Rimca u bilo kakve interesne sfere vezane za KCUS
Naša je odgovornost da KCUS djeluje u okvirima Zakona i da se ne ponavljaju afere koje su se događale na KCUS-u, poručili su iz HDZ 1990

 

 

- Poštovani kolega Konakoviću, nećemo dozvoliti da u bilo kojem obliku uvlačite ministra Rimca u bilo kakve interesne sfere koje su vezane za KCUS u cjelini. Ministar Rimac radi isključivo po Zakonu i tako će raditi i u ovom slučaju davanja suglasnosti za imenovanje ravnatelja KCUS-a - navedeno je u saopćenju HDZ 1990 koje potpisuje Ilija Cvitanović.
 

- Ne znam zašto je problem da se utvrde sve činjenice koje se odnose na ispunjavanje uvjeta iz natječaja za poziciju ravnatelja KCUS-a. Čemu pritisci?
 

Niti smo imali, niti imamo bilo kakav interes u ovome. Jedini interes nam je pacijent, zakonitost i pravna država. Naša je odgovornost da KCUS djeluje u okvirima Zakona i da se ne ponavljaju afere koje su se događale na KCUS-u. Naš zadatak je da sukladno Zakonu odradimo posao i tako ćemo se ponašati. Nikakvi politički pritisci i nevjerojatna interesna spinovanja zamjene teza i druge manipulacije, nisu potrebni na ovu temu koja je isključivo pravne i stručne prirode i takvi pritisci neće utjecati na ministra u donošenju odluke.
 

Poštivat će se mišljenja pravnih stručnjaka i onih koji su zaduženi da po Zakonu tumače svu dokumentaciju koja je vezana za poziciju ravnatelja KCUS-a - zaključeno je u saopćenju HDZ 1990.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI