FOTO/ RAPORT S JUGA

Bh. građani pohrlili na Jadran: U Splitu bašte prepune, riva krcata, okupana suncem na ugodnih 16 stepeni

Hronika 04.02.24, 15:05h

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda narednih dana u Bosni i Hercegovini zadržat će se slično vrijeme, ponegdje čak i toplije

 

 

Iznimno toplo vrijeme ovog februara dominira u cijelom regionu, a tako je i u Bosni i Hercegovini...   


Temperature zraka izmjerene danas u 13 sati (°C) daleko su iznad uobičajenih temberatura za ovo doba godine: Bjelašnica 3; Ivan Sedlo 11; Bugojno, Neum 12; Sokolac, Srebrenica 13; Livno, Sarajevo, Široki Brijeg 14; Bijeljina, Doboj, Gradačac, Mostar, Prijedor, Trebinje, Tuzla, Zenica 15; Banja Luka, Bihać, Zvornik 16; Sanski Most 17...


I sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na sjeveru zemlje do 10, a dnevna od 12 do 18, u sjevernim područjima Bosne do 20 °C.


U Sarajevu također sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, sa jutarnjom temperaturom oko 2, a dnevna kao i danas - oko 14 °C.


A kako je trenutno na Jadranu, pogledajte u fotogaleriji koju vam DEPO Portal donosi sa splitske rive, gdje je ovog vikenda primijetan i veliki broj bh. građana. Riva okupana suncem izmamila je brojne šetače, bašte kafića su pune, a temperatura zraka iznosi ugodnih 16 stepeni.    


Narednih dana još toplije


Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda narednih dana u Bosni i Hercegovini zadržat će se slično vrijeme, ponegdje čak i toplije.


U utorak, 06. februara, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. Poslije podne porast naoblake u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, što lokalno može usloviti slabu kišu. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, a dnevna od 10 do 16, u sjevernim područjima Bosne do 19 °C.


U srijedu, 07. februara, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Hercegovini i zapadnim područjime Bosne je moguća slaba kiša. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, u sjevernim područjima Bosne do 10, a dnevna od 10 do 16, u sjevernim područjima Bosne do 18 °C.


U četvrtak, 08. februara, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i zapadnim područjime Bosne lokalno je moguća slaba kiša. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, a dnevna od 10 do 16, u sjevernim područjima Bosne do 18 °C.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI