super trikovi

Ovo je najbolja prirodna zamjena za omekšivač: Skoro besplatna, zdravija, a odjeća će mirisati danima

Auto & Dom 02.02.24, 09:37h

Ovo je najbolja prirodna zamjena za omekšivač: Skoro besplatna, zdravija, a odjeća će mirisati danima
Sipajte u količini koju biste koristili da sipate omekšivač i pustite veš-mašinu da obavi svoju magiju

 

 

Omekšivač pruža tkaninama mekoću i predivan miris, ali ako želite da probate neku zdraviju opciju, vrijedi probati neku od sve popularnijih alternativa za omekšivač.

 

Sirće


Poznato je da sirće ima široku primjenu i van kuhinje, posebno u dezinfekciji i u kombinaciji sa sodom bikarbonom, a korisno je to što se ono može upotrebiti i umjesto omekšivača.

 

Sve vrste sirćeta su dobra alternativa, a najbolji izbor su jabukovo i destilovano bijelo sirće. Sve što je potrebno jeste da u pregradu za omekšivač sipate 3 kašike sirćeta, a ni slučajno ne preterujte jer će se onda osjećati prejak miris u vešu.

 

Eterična ulja


Destilovani mirisi koji imaju vrlo koncentrisanu i značajnu količinu aktivnih sastojaka odlično su riješenje ukoliko želite da izbjegnete upotrebu omekšivača.

 

Pomešajte 2-3 kašike eteričnog ulja po želji s 2 šolje sirćeta i dobro ih promiješajte. Ova mješavina može da se koristi kao klasični omekšivač ili da se njom naprska mašina za sušenje pre upotrebe.

 

Soda bikarbona


Kad stavite odjeću u mašinu, pospite je polovinom šolje sode bikarbone i zavrtite bubanj nekoliko puta tako da se rasporedi svuda, pa operite programom koji vam je potreban.

 

Soda bikarbona će spriječiti da se odeća „ukoči“ i smanjiće statički elektricitet, a uz to će ukloniti neprijatne mirise i održati boju svijetlije odjeće.

 

Balzam za kosu


Da bi ovaj trik funkcionisao, morate da koristite i sirće i vodu.

 

Ubacite lijevak u veliku bocu, pa sipajte 6 šoljica vode, pa 3 šolje sirćeta i potom 2 šolje balzama za kosu. Nježno promiješajte (nikako ne tresite jer će početi da peni snažno). Najbolje je koristiti organski balzam sa što manje hemikalija.

 

Sipajte u količini koju biste koristili da sipate omekšivač i pustite veš-mašinu da obavi svoju magiju.

 

(Krstarica/DEPO PORTAL/af)

BLIN
KOMENTARI