Nova prijetnja miru

Jesmo li na pragu 3. svjetskog rata: Iran oštro zaprijetio, ako Amerika pokuša bilo šta...

Sport 31.01.24, 08:47h

Jesmo li na pragu 3. svjetskog rata: Iran oštro zaprijetio, ako Amerika pokuša bilo šta...
Nekoliko pripadnika Iranske revolucionarne garde ubijeno je nakon izraelskih udara u Siriji, pri čemu je pet članova poginulo 20. januara, a još dva 25. decembra

 

 

Iranski izaslanik pri Ujedinjenim narodima Amir Saeid Iravani upozorio je da će Teheran odlučno odgovoriti na svaki napad na njegovu teritoriju, njegove interese ili iranske državljane izvan svojih granica, objavili su državni mediji u srijedu.

 

Komentar Amira Saeida Iravania dolazi dan nakon što je predsjednik Sjedinjenih Država Joe Biden objavio da je odlučio kako odgovoriti na napad dronom iračke grupe koju podržava Iran u kojem su ubijeni pripadnici američke vojske u Jordanu, ali bez detaljnijeg objašnjenja.

 

Nekoliko pripadnika Iranske revolucionarne garde ubijeno je nakon izraelskih udara u Siriji, pri čemu je pet članova poginulo 20. januara, a još dva 25. decembra.

 

U ponedjeljak je još jedan izraelski napad pogodio ono što je iranska novinska agencija Tasnim opisala kao "iranski vojni savjetodavni centar" u Siriji, ubivši dvoje, ali je iranski izaslanik u Siriji negirao detalje o meti i rekao da žrtve nisu iranske.

 

Iran je 15. januara napao, kako kaže, izraelski "špijunski štab" u iračkoj poluautonomnoj regiji Kurdistan.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI