Alpsko skijanje

Elvedina Muzaferija za dvije stotinke ostala bez bodova

Sport 26.01.24, 15:29h

Elvedina Muzaferija za dvije stotinke ostala bez bodova
Muzaferija je utrku u Cortina d’Ampezzo završila na 31. poziciji s +2.60 stotinki zaostatka za prvoplasiranom Stephanie Venier, a odmah iza Michelle Niederwieser koja je ostvarila vrijeme +2.58 stotinki

 

 

Najboljoj bosanskohercegovačkoj skijašici Elvedini Muzaferiji danas su nedostajale samo dvije stotinke za prve bodove u aktuelnoj sezoni Svjetskog kupa.

 

Muzaferija je utrku u Cortina d’Ampezzo završila na 31. poziciji s +2.60 stotinki zaostatka za prvoplasiranom Stephanie Venier, a odmah iza Michelle Niederwieser koja je ostvarila vrijeme +2.58 stotinki.

 

Današnja utrka, koja je u okviru Audi FIS World Cup-a održana u Italiji, ponovo je pokazala velike probleme s kojima se organizatori suočavaju. Na veoma zahtjevnoj stazi prekrivenoj ledom, jučer nije održan oficijelni trening, a današnje takmičenje obilježio je težak pad Amerikanke Mikaele Shiffrin.

 

Utrku nije završila ni Frederica Brignone, a na samom podijumu zabilježena je velika gužva. Naime, uz Austrijanku Venier sa zaostatkom +0.39 stotinki stala je drugoplasirana Lara Gut-Behrami (Švi), dok su se kao trećeplasirane sa zaostatkom +0.71 stotinkom našle Valerie Grenier (Kan), Christina Ager (Aut) i Sofia Goggia (Ita).

 

Jedinoj bosanskohercegovačkoj takmičarki u Audi FIS Ski World Cupu otvara se nova prilika sutra kada je na programu još jedna spust trka. Vikend će biti završen Super-G nadmetanjem u kojem, također, nastupa Muzaferija.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI