doktor u kaci

Jela sam kiseli kupus svakog dana dvije godine i evo šta mi se desilo

Lifestyle 26.01.24, 12:09h

Jela sam kiseli kupus svakog dana dvije godine i evo šta mi se desilo
Dvije godine je svakoga dana jela kiseli kupus koji ima moć da iscjeljuje crijeva. Odustala je od lažnih vlakana u prahu, koja joj je predložio gastroenterolog, kao i od probiotika

 


Australijanka grčkog porijekla imala je probleme sa crijevima, a onda je otkrila da se doktor krije u kaci kiselog kupusa.


Nutricionistkinja i zaljubljenica u fitnes Angela Kollios Dimitrakopoulos je Grkinja koja živi u Sidneju, Australija, a na portalu medium.com napisala je svoja zapažanja iz jednog neuobičajenog izazova u koji se upustila iz zdravstvenih razloga.


Naime, Ange Dim, kako se potpisuje, dvije godine je svakoga dana jela kiseli kupus koji ima moć da iscjeljuje crijeva. Odustala je od lažnih vlakana u prahu, koja joj je predložio gastroenterolog, kao i od probiotika.


Na početku je izložila svoj problem:


„Ništa mi nije funkcionisalo i svaki dan sam patila od sledećih simptoma: nadimanje, dijareja, zatvor, prekomerni gasovi, iscrpljujući bol u stomaku, zadržavanje vode, manjak energije, mučnina. To nije potpuna lista simptoma, ali ja sam se svakodnevno osjećala kao pacov“, počela je svoju priču Ange i nastavila:


„Ponekad morate da ostavite po strani savjete ljekara ili specijalista, da detaljno istražite, zatražite savjet i pokušate nešto nekonvencionalno.


Malo ljekara će predložiti da jedete više kiselog kupusa – a možda mnogi ni ne znaju šta sve ima kiseli kupus. Ni sama nisam znala, ali istraživanje mi je otkrilo sve koristi i vrijedilo je pokušati. U početku bila sam zatečena oštrim i kiselim ukusom. Najprije sam dobila nadimanje i gasove i strašnu gorušicu. Ali istrajala sam i jednog dana ti simptomi su iznenada prestali zauvijek.“

 

(DEPO PORTAL/jk)

BLIN
KOMENTARI