VIDEO/ NAJVEĆI FRAJER IZ SVIJETA ŠPIJUNAŠE

Kako je pripiti Sean Connery stvorio legendarnog Jamesa Bonda i snimio jednu od najpoznatijih filmskih scena?

Nedjeljni magazin 22.01.24, 09:50h

Kako je pripiti Sean Connery stvorio legendarnog Jamesa Bonda i snimio jednu od najpoznatijih filmskih scena?
Upravo je ta snimka ušla u finalnu verziju filma i ostala zauvijek zapamćena. Connery se možda malo sapleo na početku, ali mnogi fanovi i dalje tvrde da je upravo on najuvjerljiviji i najbolji Bond ikad

 

 

Svijet je 1962. upoznao lik Jamesa Bonda, najvećeg frajera iz svijeta špijunaže. Utjelovio ga je Sean Connery, koji je postavio pozornicu za jednu od najdugovječnijih i najpopularnijih franšiza svih vremena.


U prvom filmu Dr. No publici se predstavio u kockarnici kao "Bond, James Bond", a legendarna rečenica odmah je postala jedna od najprepoznatljivijih odrednica lika. Premda se Connery činio staložen i ležeran, kao da mu je glumiti Bonda potpuno prirodno, istina je bila baš suprotna.


Njegova kolegica Eunice Gayson, koja je u filmu glumila Sylviju Trench, otkrila je da se Connery itekako mučio s izgovaranjem te tri riječi, od kojih se jedna ponavlja. "Čini se kao lak potez, ali zapravo uopće nije", rekla je Gayson za Express. 


Tvrdi i da su glumčeva verbalna posrtanja išla do te mjere da je izgovarao stvari poput "Sean Bond, Connery James".


Kako piše Far Out Magazine, Gayson i Connery otišli su na nekoliko pića kako bi se on opustio, a izgleda da je upravo to bilo potrebno da nastane jedan od najlegendarnijih filmskih trenutaka. Gayson tvrdi da je nakon te izvedbe redatelj Terence Young rekao Conneryju da ponovi sve isto i u ostalim kadrovima. A on joj je zatim priznao da se ne sjeća što je učinio. 


Bez obzira na to, upravo je ta snimka ušla u finalnu verziju filma i ostala zauvijek zapamćena. Connery se možda malo sapleo na početku, ali mnogi fanovi i dalje tvrde da je upravo on najuvjerljiviji i najbolji Bond ikad, prenosi Index.hr

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI