'OVO JE NAŠA PRIČA'

Blizanke Jakić, atraktivne Njemice bosanskih korijena: Osvojile Instagram svojim zavidnim figurama, ali i...

ŽENA iN 21.01.24, 18:13h

Blizanke Jakić, atraktivne Njemice bosanskih korijena: Osvojile Instagram svojim zavidnim figurama, ali i...
Sigurne smo da niko nije više povezan od nas dvije. Volimo se neizmjerno...

 

 

Blizanke Jakić, atraktivne Njemice bosanskih korijena, u vrlo kratkom vremenskom periodu osvojile su Instagram svojim zavidnim figurama, ali i nevjerovatnom međusobnom sličnošću. One nisu tipične influenserice, već su veoma uspješne poslovne žene. Vlasnice su marketinške agencije koja se zove jakictwins GbR.


Roditelji su im rođeni u blizini Odžaka, a u Njemačku su izbjegli zbog rata. Njihov Instagram profil pod nazivom jakictwins prati više od 200 hiljada ljudi, a postale su planetarno popularne kada su objavile video kako žongliraju s francuskim reprezentativcem i fudbalerom Kelna Vincentom Koziellom. U Njemačkoj, gdje su i rođene žive i rade u Kelnu, gostuju u raznim emisijama, igraju nogomet s igračima iz Bundeslige.


Rođene su u razmaku od samo 13 minuta i od tog trenutka su nerazdvojne, kako u stvarnom životu tako i na društvenim mrežama.


Svi ih zovu „Blizanke“, a imena iz marketinških razloga ne žele otkrivati. Ekskluzivno za Azru priznale su koliko često dolaze u BiH, koliko im znači titula najljepših blizanki, koliko su povezane, koliko su najduže bile razdvojene i da li su još uvijek slobodne.


Koliko često dolazite u Bosnu i Hercegovinu?


– Prije smo u Bosnu, a i Hrvatsku dolazile najmanje dva puta godišnje, sada zbog svih obaveza jednom godišnje.

 

blizanke-jakic-2


Na Instagramu ste poznate kao najljepše blianke, koliko vam to znači i s kakvim komentarima se sve susrećete?


– Samo ovo pitanje dirnulo nam je srce. Zaista cijenimo tu titulu i ne možemo zamisliti ništa ljepše.


Po vašim zavidnim figurama vidi se da mnogo trenirate. Kako održavate liniju i imate li neki omiljeni sport?


– Uvijek smo bile veoma sportski tipovi. Nogomet smo trenirale čak osam godina u jednom klubu. A sada se trudimo da treniramo 5 do 6 puta sedmično po našem vlastitom planu vježbanja, a nogomet još uvijek igramo, ali samo iz zabave.


Kako izgleda jedan dan Jakić sestara?


– S obzirom na to da već nekoliko godina imamo svoju marketing agenciju (online marketing), sretne smo što same možemo organizirati svoj dan. Kada ustanemo, prvo šta radimo je doručak. Nakon toga slijedi kancelarija i rješavanje papirologije. Tačno u 13 sati svaki dan održavamo trening uživo na TikToku i Instagramu u kojem može učestvovati cijela naša radna ekipa. A sve ostalo zavisi od toga da li smo rezervirane za neko fotografiranje ili event. Slijedi zajedničko kuhanje i nastavak rada.

 

blizanke-jakic-3


Opišite nam život blizanaca?


– Naš život je zaista specifičan. Nemamo klasičan život, čak bismo priznale da nemamo normalan život blizanaca. Jer mi živimo jedan život zajedno. Uvijek smo zajedno, sve radimo zajedno i dijelimo naše uspjehe i sreću. Za nas je ovo nešto najljepše na svijetu i smatramo to božijim blagoslovom.


Koliko ste povezane jedna s drugom?


– Sigurne smo da niko nije više povezan od nas dvije. Volimo se neizmjerno.


Koliko ste najduže bile razdvojene?


– Pa negdje oko 45 minuta, i to zbog škole.


Nastavak razgovora čitajte ovdje

 

 

BLIN
KOMENTARI