Nakon sastanka s Trojkom i BHRT-om

Džemal Šabić: FTV ima rješenje, potrebno je da BHRT potpiše ugovor...

Mediji 12.01.24, 13:56h

Džemal Šabić: FTV ima rješenje, potrebno je da BHRT potpiše ugovor...
Ukoliko Belmin Karamehmedović i BHRT potpišu aktuelni ugovor sa Elektroprivredom koji je već bio na snazi šest i po godina ili potpišu aneks na taj ugovor makar na tri mjeseca kako ne bismo radnike ili kako neko ne bi radnike držao kao taoce, FTV je tu da napravi naredni korak nakon potpisanog ugovora sa Elektroprivredom do čega je na strani BHRT-a, poručio je Šabić

 

 

Direktor RTV Federacije BiH, Džemal Šabić, je danas uputio poziv menadžmentu BHRT-a da sklope novi ugovor s Elektroprivredom, sličan onome koji je bio na snazi proteklih šest i pol godina, ili da potpišu aneks ugovora na tri mjeseca, te da ne drže radnike kao taoce.

 

"Poštujemo u Javnim servisima, makar mi u Federalnoj radio televiziji namjeru aktuelnog saziva u Federaciji na državnom nivou da pokuša da riješi probleme javnih servisa sa sjedištem u Sarajevu, dugo smo razgovarali, dobro je da se razgovara, mislim da je ovo početak razgovora, ustvari, nešto što smo zaključili nakon sat i pol je, da pokušam to pojednostaviti i koncizan biti, ukoliko Belmin Karamehmedović i BHRT potpišu aktuelni ugovor sa Elektroprivredom koji je već bio na snazi šest i po godina ili potpišu aneks na taj ugovor makar na tri mjeseca kako ne bismo radnike ili kako neko ne bi radnike držao kao taoce, FTV je tu da napravi naredni korak nakon potpisanog ugovora sa Elektroprivredom do čega je na strani BHRT-a. Treba da potpiše ja mislim to i onda u narednom periodu da nastavimo razgovarati i pokušati unaprijediti stvari u oba javna servisa u Sarajevu. Više odgovara možemo dobiti kada potpiše BHRT ugovor ili aneks ugovora na koji je Elektroprivreda dva puta već pozvala.", kazao je Džemal Šabić direktor RTV Federacije BiH.

 

"Ne znam zašto je državna televizija i njena uprava ušla u jednu vrstu obmane i manipulacije i javnosti i samih sebe. Oni su se na neki način zagledali u vlastite potpune neuspjehe poslovne u upravi televizije koja je dovedena na rubu egzistencije, zašto je to tako više će vam odgovora dati ta uprava koja svaki dan manipulira. Tvrdnje o kojima ste pitali zašto mi ne dugujemo, to vam mogu potvrditi sve revizije i inspekcije u posljednjih šest godina koje su svake godine i redovno obilazili RTVFBiH. Sve zakonske kategorije koje se tiču uplate redovne RTV takse i troškova tehničkih za korištenje resursa u RTV FTV je redovno mjesečno plaćala iznos oko 400.000 KM i ukupan iznos zakonom pripadajuće RTV takse za BHRT. Mi BHRT-u nijednu marku ne dugujemo. Sa ovim što radi menadžement BHRT-a koji razvlači potpisivanje ugovora sa Elektroprivredom koji je na stolu cijelo ovo vrijeme radnike na neki način koriste kao taoce, meni je žao zbog toga jer sam odrastao u toj kući zajedno i sa radnicima BHRT-a i sa radnicima FTV. Na ovaj način mi se kockamo sa time da izgubimo oba javna servisa u Sarajevu. Zašto to neko radi ja zaista ne znam.", zaključio je Šabić.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI