vrijeme je za novi medij

United Media 'poklopila' NIN, cijela redakcija prelazi u novi politički nedjeljnik

Mediji 11.01.24, 16:28h

United Media 'poklopila' NIN, cijela redakcija prelazi u novi politički nedjeljnik
Dosadašnja redakcija NIN-a zajedno sa Vesnom Mališić i Milanom Ćulibrkom biće dio novog nedjeljnog izdanja koje će se vrlo brzo naći pred čitaocima širom zemlje

 

 

 


United Media, medijska jedinica United Group, uskoro će pokrenuti novi nedjeljni list na srpskom tržištu u kojem će cijela redakcija dosadašnjeg nedjeljnika NIN nastaviti svoje poslovanje, navodi se u saopštenju United Medije, prenosi Vreme.


- Smatramo da se na medijskoj sceni otvorio prostor za novi nedjeljnik koji će baštiniti najviše standarde nezavisnog i profesionalnog rada, a koji će uređivati i za koji će pisati vrhunski profesionalci koji su svoj integritet brižljivo gradili i čuvali tokom prethodnih decenija, navodi se u saopštenju.


Dosadašnja redakcija NIN-a zajedno sa Vesnom Mališić i Milanom Ćulibrkom biće dio novog nedjeljnog izdanja koje će se vrlo brzo naći pred čitaocima širom zemlje. Urednički koncept koji su oni do sada njegovali u potpunosti se slaže sa politikom poslovanja United Media i on se neće mijenjati ni u narednom periodu, navodi se.


U avgustu prošle godine je objavljeno kako je Ringier Serbia d.o.o Beograd, kompanija u stopostotnom vlasništvu švicarske Ringier AG i glavni akcionar medijske kuće NIN od 2009. godine i izdavač nedjeljnika NIN prenijela cjelokupni vlasnički udio u NIN-u d.o.o. generalnoj direktorki Ringier Serbia d.o.o. Jeleni Drakulić Petrović.


NIN (skraćenica za Nedjeljne informativne novine), najstarije su nedjeljne novine na Balkanu koje je osnovala grupa intelektualaca 26. januara 1935. godine.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI