nakon otkazivanja sastanka partnera u državnoj vlasti

Iznenadni sastanak u Banjaluci - bez 'Trojke': O čemu su večeras razgovarali Dodik i Čović?

Front 11.12.23, 20:42h

Iznenadni sastanak u Banjaluci - bez 'Trojke': O čemu su večeras razgovarali Dodik i Čović?
Podjećamo, Milorad Dodik danas je prokomentarisao otkazivanje sastanka lidera stranaka partnera u državnoj vlasti u BiH i doveo ga u kontekst neiskrenosti sarajevskih političkih struktura da se prioritetno žele baviti evropskim pitanjima

 

 


Lider HDZ-a BiH Dragan Čović stigao je večeras u Banjaluku na sastanak sa Miloradom Dodikom i dužnosnicima SNSD-a, gdje su razgovarali o "potrebi nastavka reformskih procesa, važnosti političkog dijaloga i koracima koje je potrebno hitno provesti na evropskom putu Bosne i Hercegovine".


Koliko je poznato, na ovom sastanku nije bilo predstavnika “Trojke”, inače koalicionih partnera HDZ-a i SNSD-a na državnom nivou.


Informaciju o sastanku na društvenoj mreži X objavio je lider HDZ-a.

 

 

Podjećamo, Milorad Dodik danas je prokomentarisao otkazivanje sastanka lidera stranaka partnera u državnoj vlasti u BiH i doveo ga u kontekst neiskrenosti sarajevskih političkih struktura da se prioritetno žele baviti evropskim pitanjima.


- Danas je u Sarajevu, u 14 časova, trebalo da održimo sastanak lidera stranaka partnera u vlasti na nivou BiH. Jutros smo saznali da na tom sastanku neće biti svi lideri partija koje čine to partnerstvo. Mi iz Republike Srpske bili smo spremni da krenemo za Sarajevo, a onda vidimo da nije tačna priča sarajevskih političkih struktura da su evropska pitanja najvažnija tema ovog vremena - naveo je Dodik u objavi na društvenim mrežama.


Po njegovim daljnjim navodima, Evropska unija nije iskreni cilj, "kako to pokušavaju da predstave oni koji su najveći zagovornici ovih političkih teza, a ne pojavljuju se na sastanku".


- Na bazi stalnih podmetanja i laži pokušavaju da naprave svoj "kvalitetan pristup" evropskom putu, a danas imaju druge prioritete. Od njih nikada ozbiljnih sagovornika - naveo je Dodik.


Na sastanku predstavnika vladajuće koalicije na državnom nivou koji je trebao biti održan danas u Parlamentu BiH predviđen je bio razgovor o 'evropskim' zakonima.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI