TRAŽEN U EU

Na Jahorini uhapšen jedan od najvećih bjegunaca u Evropi

Hronika 11.12.23, 15:34h

Na Jahorini uhapšen jedan od najvećih bjegunaca u Evropi
Potražuje se zbog izbjegavanja dolaska na sud pred kojim se protiv njega vodi postupak za organizovani kriminal i trgovinu narkoticima

 

 

Mladen Samardžija (33), jedan od najtraženijih bjegunaca Evropske unije, uhapšen je danas u akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a Republike Srpske, saznaje ATV.

 

Samardžija je uhapšen na Jahorini zbog sumnje da je umiješan u trgovinu narkoticima.

 

Inače, on se već duže vrijeme nalazi u bjekstvu od slovenačkog pravosuđa budući da je za njim raspisana potjernica zbog umiješanosti u organizovani kriminal.

 

Potjernica je dostupna na sajtu policije Slovenije, a nalazi se i na listi 50 najtraženiji bjegunaca Evropske unije na stranici eumostwanted.eu.

 

Potražuje se zbog izbjegavanja dolaska na sud pred kojim se protiv njega vodi postupak za organizovani kriminal i trgovinu narkoticima.

 

Samardžija je i prošle godine hapšen na Palama kada mu je u vozilu pronađeno 58.400 Eura u kešu i četiri mobilna telefona koji su zajedno sa automobilom privremeno oduzeti. I tada je bilo poznato da se radi o jednom od najtraženijih bjegunaca, ali je pušten na slobodu jer ga od izručenja Sloveniji štiti dvojno državljanstvo.

 

Samardžija se u medijima pominjao i kao kum vođe "Škaljarskog klana" Jovana Vukotića koji je ubijen u Turskoj.

 

 

(FENA/jk)

BLIN
KOMENTARI