izrazio nezadovoljstvo

Dodik nakon otkazanog sastanka u Sarajevu: Nikad od njih ozbiljnih političara, EU im nije iskreni cilj

Front 11.12.23, 15:25h

Dodik nakon otkazanog sastanka u Sarajevu: Nikad od njih ozbiljnih političara, EU im nije iskreni cilj
Na sastanku predstavnika vladajuće koalicije na državnom nivou koji je trebao biti održan danas u Parlamentu BiH predviđen je bio razgovor o 'evropskim' zakonima

 


Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik otkazivanje sastanka lidera stranaka partnera u državnoj vlasti u BiH doveo je u kontekst neiskrenosti sarajevskih političkih struktura da se prioritetno žele baviti evropskim pitanjima.

 

- Danas je u Sarajevu, u 14 časova, trebalo da održimo sastanak lidera stranaka partnera u vlasti na nivou BiH. Jutros smo saznali da na tom sastanku neće biti svi lideri partija koje čine to partnerstvo. Mi iz Republike Srpske bili smo spremni da krenemo za Sarajevo, a onda vidimo da nije tačna priča sarajevskih političkih struktura da su evropska pitanja najvažnija tema ovog vremena - naveo je Dodik u objavi na društvenim mrežama.


Po njegovim daljnjim navodima, Evropska unija nije iskreni cilj, "kako to pokušavaju da predstave oni koji su najveći zagovornici ovih političkih teza, a ne pojavljuju se na sastanku".


- Na bazi stalnih podmetanja i laži pokušavaju da naprave svoj "kvalitetan pristup" evropskom putu, a danas imaju druge prioritete. Od njih nikada ozbiljnih sagovornika - naveo je Dodik.


Na sastanku predstavnika vladajuće koalicije na državnom nivou koji je trebao biti održan danas u Parlamentu BiH predviđen je bio razgovor o 'evropskim' zakonima. 


(FENA/jk)

BLIN
KOMENTARI