izuzetni rezultati

Tuzlanski učenici osvojili 22 medalje na 15. međunarodnoj olimpijadi naučnih projekata BOSEPO

Hronika 09.12.23, 21:12h

Tuzlanski učenici osvojili 22 medalje na 15. međunarodnoj olimpijadi naučnih projekata BOSEPO
Svoje projekte učenici su predstavili u nekoliko kategorija: Energija i inžinjering, IT & Hardware control, Zaštita okoliša, Health science i Kratki film, a koje su pripremali uz mentorstvo profesora i nastavnika

 

 

Učenici Richmond Park Međunarodne osnovne i srednje škole Tuzla ostvarili su izuzetne rezultate, osvojivši ukupno sedam zlatnih, sedam srebrnih i osam bronzanih medalja na 15. međunarodnoj olimpijadi naučnih projekata BOSEPO, koja je održana 8. i 9. decembra u Sarajevu.


Svoje projekte učenici su predstavili u nekoliko kategorija: Energija i inžinjering, IT & Hardware control, Zaštita okoliša, Health science i Kratki film, a koje su pripremali uz mentorstvo profesora i nastavnika.


Osvajanjem medalja na BOSEPO-u učenici su ostvarili pravo učešča na drugim međunarodnim takmičenjima koja će se održati tokom 2024. godine širom svijeta kao šo su: Genius olimpiada i I-Sweep takmičenja u SAD-u, Infomatrix u Rumuniji, Inespo u Holandiji, Science expo u Belgiji i dr.


Bosanskohercegovačka olimpijada naučnih projekata BOSEPO takmičenje je u kojem mogu učestvovati svi učenici od 10 do 19 godina, koji pohađaju osnovne i srednje škole u Bosne i Hercegovini, ali i iz drugih država svijeta. Cilj ovog takmičenja je promocija značaja i vrijednosti nauke i tehnologije, kroz koju učenici stiču znanja u izradi naučnih radova, te istovremeno potiče talentovane mlade ljude da se bave naukom, saopćeno je iz Richmond Park Međunarodne osnovne i srednje škole Tuzla. 


(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI