općinsko vijeće odluku stavilo van snage

Zaustavljena izgradnja luksuznog kompleksa u centru Sarajeva: Neće biti Delingovih vila na Crnom vrhu

Biznis Klub 09.12.23, 11:21h

Zaustavljena izgradnja luksuznog kompleksa u centru Sarajeva: Neće biti Delingovih vila na Crnom vrhu
Nevladine ogranizacije i udruženja označili su ovo velikom pobjedom građana koji su tražili da područje ostane zelena oaza u centru Sarajeva

 

 


Neće biti izgradnje stambenog kompleksa u sarajevskom naselju Crni Vrh, koji je planirala tuzlanska kompanija Deling Invest, izvještava Indikator.ba.


Općinsko vijeće Općina Centar Sarajevo  je s 24 glasa "ZA", tri suzdržana i bez glasova "PROTIV", donijelo Odluku o stavljanju van snage Odluke o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana Gradski park "Crni Vrh" - izgradnja stambenog ansambla u ulici Omera Stupca.


Nevladine ogranizacije i udruženja označili su ovo velikom pobjedom građana koji su tražili da područje ostane zelena oaza u centru Sarajeva.


Kompanija Deling Invest iz Tuzle planirala je graditi na Crnom vrhu stambeni kompleks od četiri velike, luksuzne vile na više spratova, sa zajedničkom garažom.


S tim u vezi predložene su u maju ove godine izmjene i dopune Regulacionog plana "Gradski park-Crni Vrh" u svrhu izgradnje "stambenog ansambla" uz ulicu Omera Stupca.


Projektom je bila predviđena kaskadna gradnja objekata, sa stepenastim uvlačenjem etaža kako bi se uklopili u kosi teren. 


Na Crnom vrhu u blizini ove lokacije gradi se luksuzni stambeni kompleks Park Residence.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI