CRNO NA BIJELO

Sada i zvanično: Sebija Izetbegović danas na KCUS-u potpisala ugovor za novo radno mjesto, radit će na Odjelu za...

Hronika 08.12.23, 19:45h

Sada i zvanično: Sebija Izetbegović danas na KCUS-u potpisala ugovor za novo radno mjesto, radit će na Odjelu za...
Prema važećem Pravilniku o radu, KCUS je bio dužan da razriješenoj generalnoj direktorici ponudi ugovor o radu na neodređeno vrijeme na poslovima koji odgovaraju njenom stepenu stručne spreme i obrazovanju koje posjeduje

 

Dr. Adnan Pilav, v.d. generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, danas je i zvanično potvrdio da je bivša direktorica KCUS-a, dr. Sebija Izetbegović potpisala ugovor o novom radnom mjestu, na koje je raspoređena shodno svojoj stručnoj spremi i obrazovanju.     


- Dr. Izetbegović, bivša generalna direktorica KCUS-a je danas potpisala ugovor o radu koji joj je ponuđen u skladu s Pravilnikom o radu KCUS-a i Odlukom Upravnog odbora KCUS-a o njenom razrješenju. Ovaj ugovor, dakle, nije ustupak niti znak dobre volja ni v.d. generalnog direktora, ni uprave KCUS-a ,već je to obaveza KCUS-a prema razriješenom generalnom direktoru. 


Prema važećem Pravilniku o radu, KCUS je bio dužan da razriješenoj generalnoj direktorici ponudi ugovor o radu na neodređeno vrijeme na poslovima koji odgovaraju njenom stepenu stručne spreme i obrazovanju koje posjeduje. Na osnovu toga je Privremeni upravni odbor KCUS-a u sklopu Odluke o razrješenju generalne direktorice zadužio stručne službe Stručne nemedicinske discipline KCUS-a da riješe njen radno-pravni status. 


Doktorici Izetbegović je na osnovu standardne procedure te mišljenja direktora discipline za ginekologiju i porodiljstvo, prim. doc. dr. Mohamed Abou El Ardata, ponuđen ugovor za radno mjesto „ljekar specijalista ginekolog-akušer, subspecijalista" na Odjeljenu za patološka stanja u ginekologiji s ambulantno polikliničkim odjelom, Klinike za ginekologiju i akušerstvo. 


Dr. Izetbegović kao ljekar specijalista ginekologije i akušerstva, subspecijalisti ginekološke onkologije i uroginekologije ima potrebnu stručnu spremu i obrazovanje za ovo radno mjesto - navodi se u objavi dr. Pilava.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI