VIDEO/ KRISTALNA SJEĆANJA NA VELIKANE!

Omaž Konvoja Milanu Mladenoviću: Obradili čuvenu pjesmu 'Sarajevo' legendarne EKV... Poslušajte!

Showbizz 08.12.23, 11:48h

Omaž Konvoja Milanu Mladenoviću: Obradili čuvenu pjesmu 'Sarajevo' legendarne EKV... Poslušajte!
Omaž Milanu Mladenoviću, čovjeku koji je u najtežim godinama grada slao jasne poruke podrške i mira. Ideja za obradu pjesme „Sarajevo“ je potekla u trenutku kad je Milan Mladenović proglašen za počasnog građanina našeg grada

 

 

Bend Konvoj objavio je video spot svoje obrade pjesme „Sarajevo“ legendarne grupe EKV-a, i na taj način su dali omaž Milanu Mladenoviću, čovjeku koji je u najtežim godinama grada slao jasne poruke podrške i mira. Ideja za obradu pjesme „Sarajevo“ je potekla u trenutku kad je Milan Mladenović proglašen za počasnog građanina našeg grada.


- Od tog momenta smo se angažovali da pridobijemo sva odobrenja od nasljednika autorskih prava što je proteklo u vrlo optimističnom tonu. O našem gradu su se i prije pjevale pjesme, a obzirom da je nepresušna inspiracija čini se da će se pjevati i u budućnosti. Ovo je nakon pjesme Indexa „Svijet u kojem živim“  (1996), tek druga obrada za koju smo se odlučili uraditi, a EKV i Milan zaslužuju da žive kroz svoja djela,  te samim tim i kroz ovakav vid sjećanja i posvete. Milanovo i naše Sarajevo nije ono s razglednica, već nepatvoreno, lično, bez idealiziranja u svim njegovim vezijama i izdanjima - poručili su članovi benda Konvoj.


Video spot na jako dinamičan način prikazuje svakodnevni impuls današnjeg života u gradu, zabačene sokake i poznate monumente, murale  i biste velikana koji su u ovom gradu ostavili neizbrisivi pečat, baš kao što je i Milan Mladenović ostavio kroz jednu od najljepših pjesama koje govore o ovom gradu, a sve je zabilježeno kroz objektiv Imrane Kapetanović. Montažu i vizuelne efekte u spotu je ukomponovao Antonio Ilić.


Pjesma Sarajevo je dostupna na svim online platformama benda Konvoj, kao i na njihovom zvaničnom Youtube kanalu. Pjesma „Sarajevo“ će se naći i na njihovoj set listi na velikom koncertu u Domu mladih 29. decembra, a ulaznice za koncert su dostupne putem platforme www.event.ba, kao i na biletarnici Doma mladih.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI