emotivno obraćanje

Majka i djed Džene Gadžun nakon još jedne odgode suđenja: 'Dođe mi da padnem, zlo mi je'

Hronika 07.12.23, 13:02h

Majka i djed Džene Gadžun nakon još jedne odgode suđenja: 'Dođe mi da padnem, zlo mi je'
Za smrt dvoipogodišnje Džene Gadžun optuženi su ljekari Suad Rožajac, Jasmina Halimić i Nina Jovanović

 

Danas je ponovno odgođen početak suđenja doktorima optuženim u slučaju smrti djevojčice Džene Gadžun. Majka preminule djevojčice Amila, zahvalila je medijima na podršci, ali nije imala komentar.  

 

- Nemam ništa za reći. Vidjet ćemo šta će se kasnije dešavati- kazala je Majka preminule djevojčice za Faktor.

 

Djed preminule Džene kazao je da ne vjeruje sudstvu.

 

- Lopovima ne vjerujem. Zato što ih štite - kazao je. Na pitanje koliko mu je bolna činjenica da doktori koji su optuženi za smrt njegove unuke i dalje rade uprkos postupku koji traje, kazao je da ne zna šta mogu uraditi po tom pitanju.

 

- Dođe mi da padnem, zlo mi je- kazao je djed preminule Džene koji je ispred zgrade Kantonalnog suda nosio transparent "Pravda za Dženu".

 

Današnjem ročištu u Kantonalnom sudu u Sarajevu nije pristupila doktorica Jasmina Halimić. Sudu je dostavljena medicinska dokumentacija prema kojoj je Halimić jučer, 6. decembra, otpuštena iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) nakon vošednevnog liječenja.

 

Za smrt dvoipogodišnje Džene Gadžun optuženi su ljekari Suad Rožajac, Jasmina Halimić i Nina Jovanović.

 

Sve troje su nedavno pred Kantonalnim sudom negirali krivnju za optužbe koje su im stavljene na teret.

 

Džena Gadžun preminula je 14. novembra 2021. godine u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, šest dana nakon što su ljekari optuženi za njenu smrt, u stomatološkoj ordinaciji "Dr. Bejtović" obavljali "rutinsku" operaciju očnog kapka, tokom koje je došlo do komplikacija i srčanog zastoja, te pada u komu djevojčice, iz koje se nikad nije probudila.

 

(DEPO PORTAL/af)

BLIN
KOMENTARI