uputio saučešće

Alen Islamović se emotivnom objavom oprostio od bivšeg kolege iz Bijelog dugmeta: Bio si iskren...

Showbizz 05.12.23, 20:01h

Alen Islamović se emotivnom objavom oprostio od bivšeg kolege iz Bijelog dugmeta: Bio si iskren...
No, iako su u bendu kratko sarađivali, Pravdić je ostavio trag na Islamovića, koji se odmah oglasio na društvenim mrežama

 


Alen Islamović danas se emotivnom objavom na Instagramu oprostio od Vlade Pravdića, svog bivšeg kolege iz Bijelog dugmeta.

 

Pravdić je u kultnom bendu bio klavijaturista.

 

- Vlado neka ti je laka zemlja. Bio si iskren i dobar čovjek bilo mi je uvijek zadovoljstvo biti u tvom društvu. Iskreno saučešće tvojoj djeci i porodici ma gdje bili, napisao je Alen Islamović u objavi.

 

Inače, Alen Islamović pridružio se Bijelom dugmetu 1986. godine i bio je do 1989. godine, dok je Vlado Pravdić nakon odsluženog obaveznog vojnog roka u bendu ponovo bio dio benda od 1978. do 1987. godine, nakon čega se povlači iz javnog života.

 

No, iako su u bendu kratko sarađivali, Pravdić je ostavio trag na Islamovića, koji se odmah oglasio na društvenim mrežama.

 

Podsjećamo, Pravdić je preminuo sinoć u 74. godini. Iako ga mnogi pamte kao klavijaturistu Bijelog dugmeta, muzičar je bio član Ambasadora i Indexa, ali i drugih grupa kao što su Vokinski i Kost. Posljednji put s Bijelim dugmetom svirao je na njihovoj oproštajnoj turneji 2005. godine.

 

(DEPO PORTAL/af)

BLIN
KOMENTARI