Otkriveni novi detalji

Ljupčo Palevski osumnjičen za ubistva pobjegao iz S. Makedonije, frizera ubio zbog duga od 500 eura

Hronika 04.12.23, 13:34h

Ljupčo Palevski osumnjičen za ubistva pobjegao iz S. Makedonije, frizera ubio zbog duga od 500 eura
Prema informacijama policije, 74-godišnjeg frizera je ubio zbog duga od 500 eura, a maloljetnu Vanju G. zbog iznude novca od njene majke, a u dogovoru s ocem djevojčice

 

 

Osumnjičeni za ubistvo maloljetne Vanje Gorčevske ali i 74-godišnjeg frizera Pančea Žežovskog je Ljupčo Palevski. Prema informacijama kojima raspolaže policija u Sjevernoj Makedoniji, on je u bjekstvu te je najprije bio u Srbiji a sada se pretpostavlja da je u Bugarskoj, piše N1.


“Počinjena su dva povezana kaznena djela, otmica i ubistvo, za koje slijedi najviša kazna. Protiv tri osobe zatražena je i dobivena mjera zadržavanja od 48 sati. Slučaj je još u fazi predistrage i prikupljanja dokaza, a kada istraga počne bit će raspisana međunarodna potjernica za prvoosumnjičenim”, izjavio je državni tužitelj Gavril Bubevski.

 

Prvoosumnjičeni je Ljupčo Palevski, bivši građevinski preduzetnik, a sada politički aktivista iz Skoplja.
 

“Prvoosumnjičeni je 30. novembra sa svojim advokatom pobjegao u Beograd, odakle je otišao u Bugarsku”, rekao je ministar policije Oliver Spasovski.
 

Prema informacijama policije, 74-godišnjeg frizera je ubio zbog duga od 500 eura, a maloljetnu Vanju G. zbog iznude novca od njene majke, a u dogovoru s ocem djevojčice.
 

Za sjevernomakedonsku Telma TV javio se advokat Palevskog Vasko Stojkov koji tvrdi da nije znao za ubistva i da ja osumnjičenog vozio u Beograd na pregled.
 

“Zamolio me da ga odvezem u Beograd jer nije imao vozilo, a nije mogao srediti da mu notar prevede vozilo. Ja nisam znao ništa o ubistvima. Znam da je trebao ići u Beograd, rekao je da ima zakazane preglede. Ako je tako, rekao sam mu, odvest ću te. Vratio sam se u Skoplje, a on je ostao jer je sutradan trebao na pregled i rekao je ako bude sve uredu da će se vratiti. Ako ne bude, rekao je, ići će u Istanbul. Kad sam se vratio, policija me pretresla i ispitivala”, ispričao je advokat Stojkov za Telma TV.
 

Nakon što je saznao za šta se Palevski sumnjiči, advokat Stojkov mu je poručio da se vrati i da izjavu. Nije želio otkriti da li je i kakav odgovor dobio. Istakao je da je to rekao policiji i da od tada više nema kontakt s Palevskim, koji mu je, bio i prijatelj.
 

“Ja sam pravnik i da sam išta znao, sigurno to ne bih uradio”, rekao je Stojkov u telefonskom razgovoru za Telmu.
 

Podsjetimo, tijelo maloljetne Vanje V. pronađeno je u okolini Skoplja, a u Velesu tijelo fizrera. Pet osoba se dovodi u vezu s a ubistvima, a umiješan je i otac djevojčice. Policija traga za prvoosumnjičenim Ljupčom Palevskim.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI