Oglasio se član Predsjedništva BiH

Bećirović: Smrt Hajdarevića veliki i nenadoknadiv gubitak za Bosnu i Hercegovinu

Hronika 04.12.23, 11:26h

Bećirović: Smrt Hajdarevića veliki i nenadoknadiv gubitak za Bosnu i Hercegovinu
Djelovanjem na polju očuvanja i institucionalizacije bosanskoga jezika, na razvoju kulture i umjetnosti, uključivanja građana Bosne i Hercegovine koji žive u dijaspori u bh. kulturološke tokove, te stavljanja politike u funkciju čovjeka, kako navodi Bećirović, Hadžem Hajdarević je bio istinski primjer angažiranog intelektualca

 

 

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović uputio je saučešće povodom smrti bosanskohercegovačkog književnika Hadžema Hajdarevića.

 

- Duboko me potresla vijest o smrti velikog bosanskohercegovačkog književnika Hadžema Hajdarevića. Njegovo djelo svrstalo ga je posljednjih decenija u sami vrh naše književnosti. Hadžem Hajdarević je bio izuzetno cijenjen pjesnik, pripovjedač i romanopisac - istakao je.
 

Djelovanjem na polju očuvanja i institucionalizacije bosanskoga jezika, na razvoju kulture i umjetnosti, uključivanja građana Bosne i Hercegovine koji žive u dijaspori u bh. kulturološke tokove, te stavljanja politike u funkciju čovjeka, kako navodi Bećirović, Hadžem Hajdarević je bio istinski primjer angažiranog intelektualca.

 

- Njegova smrt je veliki i nenadoknadiv gubitak za Bosnu i Hercegovinu. Porodici, prijateljima i svima koji su imali čast poznavati Hadžema Hajdarevića, upućujem iskreno saučešće - poručio je Bećirović, saopćeno je iz njegovog kabineta.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI