Najavio izraelski premijer

Nema više primirja: Izrael se povukao iz pregovora, šta slijedi?

Front 02.12.23, 14:45h

Nema više primirja: Izrael se povukao iz pregovora, šta slijedi?
Izrael je opozvao svoj tim pregovarača iz Katara nakon što je "došao u ćorsokak u pregovorima", navodi se u saopćenju koje je objavila kancelarija premijera Netanjahua

 

 

Iz kabineta premijera Benjamina Netanjahua (Netanyahu) saopćeno je da se Izrael povukao iz pregovora o primirju sa Hamasom, navodi CNN.

 

Izrael je opozvao svoj tim pregovarača iz Katara nakon što je "došao u ćorsokak u pregovorima", navodi se u saopćenju koje je objavila kancelarija premijera Netanjahua.

 

- Grupa Hamas nije ispunila svoj dio sporazuma, koji je uključivao povratak svih žena i djece koji su držani kao taoci, a u skladu sa spiskom koji je poslat Hamasu i koji su oni odobrili - navodi se u saopćenju.

 

Pregovarači su bili iz izraelske obavještajne agencije Mosad, a u saopćenju se navodi da je šef agencije Dejvid Barnea taj koji je opozvao tim.

 

Uz pomoć stranog posredovanja postignut je sporazum između Izraela i Hamasa koji je doveo do sedmodnevne pauze u borbi i oslobađanja izraelskih talaca u zamjenu za palestinske zatvorenike.

 

Primirje je počelo 24. novembra i dva puta je obnavljano prije nego što je okončano u petak ujutro.

 

(DEPO PORTAL/mm)

 

Gledajte premijerno za vikend  domaći igrani film "Praznik praznine"!

 

 

 

BLIN
KOMENTARI