HAOS U NJEMAČKOJ

U Münchenu potpuni kolaps, sve zatrpano: 'Snijeg lomi drveća, vodovi zaleđeni... Oni na ovako nešto nisu navikli'

Hronika 02.12.23, 14:18h

U Münchenu potpuni kolaps, sve zatrpano: 'Snijeg lomi drveća, vodovi zaleđeni... Oni na ovako nešto nisu navikli'
Ima toliko snijega na drveću da lomi grane. Vozi samo podzemna, a po cesti ništa. Možete samo nazvati taksi, ako će uopće doći po vas. Neki ne mogu izvesti auto na cestu - ispričala je stanovnica Münchena...

 

 

Letovi u minhenskoj zračnoj luci otkazani su do šest sati ujutro u nedjelju zbog obilnih snježnih padalina, objavio je u subotu ujutro glasnogovornik zračne luke.


Mole se putnici da uopće ne putuju. Putnici bi prije polaska u nedjelju trebali provjeriti status svog leta sa zrakoplovnim prijevoznikom, preporučio je glasnogovornik.


Glasnogovornik Lufthanse istaknuo je da će zatvaranje zračnog prometa u Münchenu utjecati i na druge zračne luke. Primjerice, u Frankfurtu već ima značajnih ograničenja.


Pogođen je i željeznički promet, osobito oko Münchena. Srušena stabla blokirala su pruge, a nadzemni vodovi su zaleđeni. Prvo je bio otkazan željeznički promet od glavnog kolodvora u Münchenu. Putnici u Ulmu i Muenchenu morali su prenoćiti u vlakovima.

Gledajte u kućnom kinu premijerno uzbudljivi domaći krimić "Praznik praznine" sa Senadom Bašiće u glavnoj ulozi!


- Ima toliko snijega na drveću da lomi grane. Vozi samo podzemna, a po cesti ništa. Možete samo nazvati taksi, ako će uopće doći po vas. Neki ne mogu izvesti auto na cestu - ispričala je stanovnica Münchena za Dnevnik.hr.


- Oni na ovakav snijeg nisu navikli. Jutros mi je bila čudna količina snijega jer su sinoć i cijelo vrijeme čistili, ali stalno pada. Nije to krupan snijeg, ali je gust i stalno pada - dodala je.


Pijevoz podzemnom željeznicom, autobusima i tramvajima bio je isprva obustavljen u glavnom gradu Bavarske. Na cestama diljem Bavarske dogodile su se brojne nesreće. Željeznički promet u južnoj Njemačkoj mogao bi se suočavati s ozbiljnim poremećajima do ponedjeljka, rekla je glasnogovornica željeznice za dpa.


Njemački meteorološki zavod objavio je da će se još neko vrijeme zadržati hladno, zimsko vrijeme. Očekuje se nastavak obilnih snježnih padalina na jugu i jugoistoku do poslijepodnevnih sati.


Snijeg je pao i u drugim dijelovima Njemačke, ali ondje nije izazvao veće probleme. Ispod možete pogledati snimke iz Berlina.

 

Foto i video detalje iz zatrpanog Münchena možete pogledati ovdje

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI