akcija 'Kapital'

Akcija SIPA-e na području KS, pretresi na 11 lokacija zbog pokušaja ubistva Mateja Živkovića

Hronika 29.11.23, 10:21h

Akcija SIPA-e na području KS, pretresi na 11 lokacija zbog pokušaja ubistva Mateja Živkovića
U toku dana će od strane policijskih službenika SIPA biti ispitan osumnjičeni Jasmin Hasić


Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), su danas po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, na području Kantona Sarajevo započeli operativnu akciju „Kapital“.

 

Operativna akcija „Kapital“ se provodi u cilju rasvjetljavanje krivičnog djela „Ubistvo“ iz člana 166. u vezi sa krivičnim djelom „Pokušaj“ iz člana 28. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, koje se desilo dana 15.02.2022. godine i 16.03.2022. godine u Sarajevu, na štetu Mateja Živkovića, zamjenika predsjednika Komisije za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine, kojom prilikom je imenovani ranjen sa više metaka.

 

Pretresi se vrše na jedanaest 11 lokacija, u toku dana će od strane policijskih službenika SIPA biti ispitan osumnjičeni Jasmin Hasić. Takođe, planira se i saslušanje više lica u svojstvu svjedoka.

 

Pretresi se vrše a u saradnji sa Federalnom upravom policije.

 

U toku rada po navedenom predmetu policijski službenici SIPA-e ostvarili su saradnju sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom Bosne i Hercegovine, Centrom za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije, JZU Zavod za sudsku medicinu i Kriminalističko tehničkim centrom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstvima unutrašnjih poslova Republike Srpske – PU Istočno Sarajevo i Kantona Sarajevo.

 

(N1/DEPO PORTAL/af)

BLIN
KOMENTARI