Federacija

Blokade se nastavljaju: S dnevnog reda Predstavničkog doma FBiH povučene izmjene poslovnika

Front 28.11.23, 15:47h

Blokade se nastavljaju: S dnevnog reda Predstavničkog doma FBiH povučene izmjene poslovnika
Iz najavljenog dnevnog reda su na koncu povučeni također Prijedlog Zakona o poduzetničkoj infrastrukturi u Federaciji BiH, Prijedlog Zakona o poticanju razvoja male privrede u Federaciji BiH, kao i Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Predstavničkog doma

 

 

Utvrđen je dnevni red današnje sedme redovne sjednice Predstavničkog doma Federalnog parlamenta više od tri sata po početku.

 

U međuvremenu je bila pauza i opozicija je tražila povlačenje četiri predložene tačke a predlagač, Klub stranaka predvođenih Hrvatskom demokratskom zajednicom BiH, povukao je ubrzo potom jednu od njih - zakon o korištenju dijela prihoda preduzeća ostvarnog korištenjem hidroakumulacionih objekata. Obrazloženje predlagača je bilo da su potrebne dodatne konsultacije o tom aktu

 

Iz najavljenog dnevnog reda su na koncu povučeni također Prijedlog Zakona o poduzetničkoj infrastrukturi u Federaciji BiH, Prijedlog Zakona o poticanju razvoja male privrede u Federaciji BiH, kao i Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Predstavničkog doma.

 

Sve su to akti koje je prethodno morala da razmotri i Zakonodavno-pravna komisija, ali njena sjednica nije održana danas jer nije bilo kvoruma.

 

U odnosu na najavljeni, dnevni red je dopunjen nekim tačkama. Jedna od njih je deklaracija o uvođenju modernih tehnologija u kontrolu izbornog procesa, što je predložio zastupnik Slaven Raguž.

 

Ovu sjednicu Predstavnički dom održava u sali Općine Stari Grad u Sarajevu umjesto u sjedištu Federalnog parlamenta gdje već godinama sjednice održavaju oba parlamentarna doma.

 

Prije nekoliko dana, iz Predstavničkog doma je saopćeno da dosadašnja sala nije sigurna zbog oštećenja usljed prokišnjavanja dijela plafona.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI