Popularni Black Friday

Kad šoping ludilo krene: U kojoj prodavnici su Bosanci za 'Crni petak' potrošili preko milion KM?

Biznis Klub 27.11.23, 21:09h

Kad šoping ludilo krene: U kojoj prodavnici su Bosanci za 'Crni petak' potrošili preko milion KM?
Osim velike zarade na planetarno popularni Black Friday, ova kompanija u BiH od ukupnog dnevnog prometa toga dana izdvojila je 5 posto za donaciju narodnim kuhinjama

 

 

 

Protekli petak veliki broj građana BiH iskoristio je za kupovinu, obilježivši time popularni Black Friday.


Kompanija dm je petu godinu zaredom planetarno popularni Black Friday zamijenila društveno odgovornom aktivnošću pod nazivom Giving Friday te od ukupnog dnevnog prometa izdvojila 5 posto za donaciju narodnim kuhinjama.


Tako će za 24 narodne kuhinje širom BiH biti donirano 56.014 KM od čega će biti pripremljeni obroci za korisnike.


– Veoma smo zahvalni svim našim kupcima koji su kupovinom u petak pokazali humanost i zajedno pomogli da osiguramo 9.793 obroka za korisnike narodnih kuhinja širom BiH koji će biti podijeljeni tokom decembra. U sklopu ove, sada već tradicionalne, aktivnosti, do sada smo osigurali 32.876 obroka, što, uz ovogodišnju donaciju, iznosi 218.129 KM  – izjavila je Admira Isaković, članica Poslovodstva dmBiH.


U pripremi i podjeli obroka i ove godine će učestvovati dm zaposlenici, obavljajući društveno koristan rad.


Inače, s obzirom da je saopšteno da kompanija izdvaja 5 posto prometa, odnosno 56.014 KM, može se izračunati da je za taj dan ukupan promet dm-a u BiH bio preko milion KM, odnosno 1.120.280 KM, piše BiznisInfo.ba.


Prema podacima ovog portala, ukupni prihodi dm-a u BiH prošle godine su bili 262.744.859 KM, što znači da je dnevni promet u prosjeku iznosio oko 720 hiljada KM.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI