Prvo obraćanje v.d. direktora KCUS-a

Dr. Pilav uputio poziv pacijentima: 'Otvaramo kapiju za sve... Nemojte odmah svi navaliti, ali trudit ćemo se'

Hronika 27.11.23, 19:27h

Dr. Pilav uputio poziv pacijentima: 'Otvaramo kapiju za sve... Nemojte odmah svi navaliti, ali trudit ćemo se'
Idemo sa otvaranjem Kliničkog centra. Želim da KCUS ponovo bude centar gdje će pacijenti željeti da dođu da se liječe. Želim KCUS vratiti tamo gdje mu je mjesto, kao jednoj od najboljih bolnica u regiji - kazao je, između ostaloga, dr. Alen Pilav

 

 


Hirurg Alen Pilav danas je imenovan za vršioca dužnosti generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. U svom prvom obraćanju javnost, kao v.d. KCUS-a, poručio je da ova zdravstvena institucija "otvara kapije" svim pacijentima. Pilav je naveo kako će se truditi da, na zakonit način, vrati sve ljekare i medicinsko osoblje koje je napustilo Kilinički centar, prenosi N1.


Pilav je kazao da radi na KCUS-u od 1992. godine sa “malom pauzom”.


- Po vokaciji sam hirurg, KCUS je moj dom 30 godina. Želio sam oduvijek da budem hirurg, takav mi je pristup i u radu. Trebamo gledati prema naprijed - kazao je v.d. generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.


On je iskoristio priliku da se zahvali Upravnom odboru što mu je dao priliku da pomogne u transformaciji KCUS-a.


- Idemo sa otvaranjem Kliničkog centra. Želim da KCUS ponovo bude centar gdje će pacijenti željeti da dođu da se liječe. Želim KCUS vratiti tamo gdje mu je mjesto, kao jednoj od najboljih bolnica u regiji - kazao je dr. Pilav.


On je iskoristio današnju priliku da uputi poziv pacijentima.


- U osnivačkom statutu piše da KCUS mora pružiti sve zdravstvene usluge svim pacijentima. To je moja želja kao ljekara, a sada i kao v.d. – otvaranje kapija u saglasnosti sa nadležnim službama. Ovo je poziv pacijentima, nemojte sada svi navaliti (smijeh), ali trudit ćemo se… - kazao je Pilav i zaključio kako će se truditi “da vratimo sve ljekare i medicinsko osoblje na zakonit način”.

 

Prilog N1 pogledajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI