akcija 'buna'

Tužilaštvo zatražilo pritvor: Poznat identitet uhapšenih dilera u Sarajevu

Hronika 27.11.23, 17:00h

Tužilaštvo zatražilo pritvor: Poznat identitet uhapšenih dilera u Sarajevu
Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva uhapšenih, te da bi mogli ometati istragu, uticati na svjedoke i prikrivati dokaze

 

Tužilaštvo BIH je zatražilo pritvor za uhapšene u akciji Duga. Pritvor je zatražen za 67-godišnjeg Mevljudina Idrizovića, rođenog u Peći, državljanina BiH i Srbije, te 52-godišnjeg Bobana Jankovića iz Albanije, nastanjenog u Crnoj Gori.

 

- Osumnjičeni su lišeni slobode u koordiniranoj akciji Tužiteljstva BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, uz saradnju sa OSA BiH. Prilikom hapšenja kod osumnjičenih je pronađena i oduzeta opojna droga marihuana, u količini od oko 16 kilograma, kao i veća količina novca u različitim valutama.

 

U okviru akcije, kodnog naziva “Buna”, prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni sudjelovali u organiziranom krijumčarenju opojnih droga sa područja Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, stoji u saopćenju Tužilaštva.

 

Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva uhapšenih, te da bi mogli ometati istragu, uticati na svjedoke i prikrivati dokaze.

 

Prijedlog za određivanje pritvora je proslijeđen Sudu BiH.

 

(Oslobođenje/DEPO PORTAL/af Foto:Ilustracija)

BLIN
KOMENTARI