Članica Predsjedništva BiH

Cvijanović 'otkrila' odakle potiče priča o paravojnim kampovima u RS

Front 26.11.23, 16:05h

Cvijanović 'otkrila' odakle potiče priča o paravojnim kampovima u RS
Dodala je da će sutra na sjednici Predsjedništva BiH samo biti zatraženo dostavljanje informacija od Obavještajno-sigurnosne agencije i onih koji su o tome pričali,

 


Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da će sutra na sjednici Predsjedništva biti zatražena informacija o navodima ministra odbrane u Vijeću ministara BiH Zukana Heleza, a da će u narednom periodu inicirati da se nađe i informacija o "radikalnim islamskim pojavama u BiH".

 

Cvijanović je navela da je za sutrašnju sjednicu Predsjedništva BiH predložila informaciju o Helezovim navodima o "postojanju određenih paravojnih formacija i kampova na teritoriji RS" jer je ta tačka zaista vrijedna pažnje i zato što hoće da istjera to na čistac, da se utvrdi odakle su te informacije.

 

- Gdje to piše što Helez govori u javnosti. Izbaci se neki intervju, par bombastičnih rečenica i onda se zabavlja domaća i međunarodna javnost, rekla je Cvijanović.

 

Dodala je da će sutra na sjednici Predsjedništva BiH samo biti zatraženo dostavljanje informacija od Obavještajno-sigurnosne agencije i onih koji su o tome pričali, piše RTRS.

 

- Međutim, ono što se moglo čuti u javnosti jasno pokazuje da tu nema nikakvih stvarnih prijetnji, istakla je Cvijanović.

 

Ona je istakla da je to izmišljena priča urađena po matrici "jedan ministar u dogovoru sa albanskim i bošnjačkim lobistima po svijetu, kao što je gospođa Britanka koja se odmah oglasila."

 

- To su stvari koje su napravljene u sprezi da se izazove izazove pometnja i privuče pažnja ponovo usmjeri negativna pažnja prema RS. navela je Cvijanović.

 

Cvijanović je rekla da bi bilo dobro da se na sjednici Predsjedništva BiH, što će se inicirati u narednom periodu, nađe informacije šta se dešava sa "radikalnim islamskim pojavama koje su postojale, sa paradžematima, sa nazovi humanitarnim organizacijama koje u stvari promovišu radikalizaciju kada je u pitanju globalna slika, te izrazila nadu da će te informacije biti dostavljene."

 

(DEPO PORTAL/af)

BLIN
KOMENTARI