sastanak u sarajevu

Zamjenica premijera Republike Kosova Emilija Redžepi zahvalila ministru Rami Isaku na brzoj i profesionalnoj reakciji

Front 25.11.23, 15:19h

Zamjenica premijera Republike Kosova Emilija Redžepi zahvalila ministru Rami Isaku na brzoj i profesionalnoj reakciji
Jedna od ključnih tema konstruktivnog sastanka bila je i sigurnosna situacija u regionu, kao i saradnja snaga sigurnosti Republike Kosovo sa Federalnim ministarstvom unutrašnjih poslova

 

 


Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak danas se u Sarajevu sastao sa zamjenicom premijera Republike Kosova za manjinska pitanja i ljudska prava Emilijom Redžepi.  


Na samom početku razgovor s federalnim ministrom unutrašnjih poslova Ramom Isakom zamjenica premijera Republike Kosova za manjinska pitanja i ljudska prava Emilija Redžepi čestitala je Dan državnosti Bosne i Hercegovine.


Federalni ministar unutrašnjih poslovao upoznao je zamjenicu premijera Republike Kosovo sa sigurnosnom situacijom u Bosni i Hercegovini koju je ocijenio zadovoljavajućom.


Jedna od ključnih tema konstruktivnog sastanka bila je i sigurnosna situacija u regionu, kao i saradnja snaga sigurnosti Republike Kosovo sa Federalnim ministarstvom unutrašnjih poslova.


Na sastanku je zaključeno kako je potrebno intenzivirati regionalnu saradnju na zapadnom Balkanu s ciljem očuvanja mira, stabilnosti i borbe protiv organizovanog kriminala te da bi to trebao biti ključni prioritet svih zemalja regiona.


Zamjenica premijera Republike Kosova Emilija Redžepi zahvalila je federalnom ministru unutrašnjih poslova Rami Isaku na brzoj i profesionalnoj reakciji Federalne uprave policije u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova nakon što su se pojavile dezinformacije kako je oružje koje je korišteno u terorističkom napadu na teritorij Republike Kosovo porijeklom iz Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz FMUP-a.  

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI