dali jasan odgovor

Konakovića i Nikšića pitali jesu li došli 'da provociraju Banjalučane': 'RS je BiH, a BiH nije Srbija. Žao mi je što su prevareni'

Front 25.11.23, 13:41h

Konakovića i Nikšića pitali jesu li došli 'da provociraju Banjalučane': 'RS je BiH, a BiH nije Srbija. Žao mi je što su prevareni'
Konaković, Forto i Nikšić su dočekani zvižducima i uzvicima, a tokom sastanka učesnici skupa su puštali pjesme o Srbiji

 

Ministri vanjskih poslova i prometa i komunikacija BiH Elmedin Konaković i Edin Forto te premijer FBiH Nermin Nikšić boravili su danas u Banjaluci, u sjedištu SDP-a povodom Dana državnosti BiH, a nakon što je MUP RS zabranio održavanje akademije povodom ovog dana u hotelu Marriot. Ispred SDP-a dočekali su ih bivši borci VRS koji nisu javili skup niti im je isti bio odobren, ali policija nije reagovala. Konaković, Forto i Nikšić su dočekani zvižducima i uzvicima, a tokom sastanka učesnici skupa su puštali pjesme o Srbiji.

 

Novinarka iz Banjaluke postavila je pitanje Konakoviću “da li je došao u Banjaluku da provocira?”, on je odgovorio: “Nismo došli da provociramo, ovo nije poruka koja bi trebala smetati bilo kome. Ovo je poruke da je ovo jedan od najljepših bh. gradova. Nema razloga da neko bude nesretan ili nezadovoljan našim dolaskom.”

 

Nikšić je poručio kako mu je “žao što je ove ljude neko prevario”.

 

- Oni su izgubili u Drugom svjetskom ratu, partizani su porazili četnike. Banjaluka je BiH, nije Srbija. Žao mi je što su prevareni -  kazao je.

 

Na konstataciju novinarke da je on “u Republici Srpskoj”, odgovorio je: “RS je u BiH, znate li. Žao mi je što ste vi u zabludi. U Srbiju kada idete, idete kao Bosanski s bh. pasošima.”

 

(N1/DEPO PORTAL/af)

BLIN
KOMENTARI