'SVE JE BOMBARDOVANO'

Džemal živi u BiH, u Gazu otišao na dženazu majci i više nije mogao izaći: 'Hvala Allahu da smo se spasili'

Hronika 20.11.23, 18:08h

Džemal živi u BiH, u Gazu otišao na dženazu majci i više nije mogao izaći: 'Hvala Allahu da smo se spasili'
Oni koji su napustili Gazu, napustili su je teška srca. Oni koji su i dalje tamo, kaže Musa, ne bi voljeli da izađu iz nje i ne žele da je napuste

 

 

Među onima koji su večeras stigli iz Kaira na Međunarodni aerodrom u Sarajevu je i Džemal Mosleh, koji je inače i doktor.


Musa živi u Bosni i Hercegovini, ali je otišao u Gazu na dženazu svojoj majci, u vrijeme kada je to područje zadesilo izraelsko raketiranje i invazija, prenosi Oslobođenje.


- Zatekao me je rat tamo. Išao sam u posjetu majci, bila je bolesna. U međuvremenu je preselila, kazao je kratko. 


Oni koji su napustili Gazu, napustili su je teška srca. Oni koji su i dalje tamo, kaže Musa, ne bi voljeli da izađu iz nje i ne žele da je napuste.


- Situacija je vrlo teška i lično sam zahvalan BiH što se brinula za nas da nas evakuira, a posebno ministarstvu vanjskih poslova. Mi smo zahvalni. I dalje je situacija dole teška, katastrofalna. Ulicama Gaze se samo smrt čuje, kazao je Mosleh.

 

dzemal-mosleh-povratak-iz-palestine-2


Kaže da u Gazi nema sigurnog mjesta.


- Sve je bombardovano i srušeno. Imam samo malo stvari uz sebe i to je sve što sam ponio. Oni kažu da je sigurno da se ide ka jugu enklave, a to bomarduju i sve lažu. Najteže je vidjeti žene i djecu u komadima. Hvala Allahu da smo se spasili, rekao je.


Musu je na aerodromu dočekao Zaim Kihić, koji je za Oslobođenje rekao "kako čeka svog direktora".


- On ima bh. državljanstvo, 25 godina je u BiH, rekao je, između ostalog, Kihić.

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Fena)

 

BLIN
KOMENTARI