Pobjegao iz zatvora

Lociran osuđeni pedofil iz Kaknja koji je danima u bjekstvu, evo gdje se nalazi

Hronika 20.11.23, 17:32h

Lociran osuđeni pedofil iz Kaknja koji je danima u bjekstvu, evo gdje se nalazi
Nakon raspisivanja međunarodne potjernice za Miškovićem u martu prošle godine, Interpol Zagreb dostavio je obavještenje da hrvatski državljanin, prema Ustavu Republike Hrvatske, ne može biti izručen drugoj državi

 

 

Ivicu Miškovića iz Kaknja koji je pobjegao iz zgrade Osnovnog suda 7. novembra u Banjaluci, nakon što mu je izrečena četvorogodišnja kazna zatvora za teško zlostavljanje djevojčice, kako se nezvanično saznaje, MUP Hrvatske locirao je na području Zagreba 15. i 16. novembra.

 

Mišković ima državljanstvo Hrvatske.

 

Podsjećamo, nakon raspisivanja međunarodne potjernice za Miškovićem u martu prošle godine, Interpol Zagreb dostavio je obavještenje da hrvatski državljanin, prema Ustavu Republike Hrvatske, ne može biti izručen drugoj državi, osim kad se mora izvršiti odluka o izručenju ili predaji, donesena u skladu s međunarodnim ugovorom ili pravnom stečevinom EU, te da su o međunarodnoj potjernici obavijestili Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske.

 

Istaknuto je da je ukoliko se želi inicirati ustupanje krivičnog gonjenja ili preuzimanje eventualnog postupka izručenja, neophodno da nadležni pravosudni organ iz BiH stupi u kontakt sa Ministarstvom pravosuđa i uprave Republike Hrvatske, piše RTRS.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI