Prvi čovjek N/FS Bosne i Hercegovine

Vico Zeljković se oglasio dugom porukom: 'Mnogo je igrača višak za reprezentaciju'

Sport 17.11.23, 11:06h

Vico Zeljković se oglasio dugom porukom: 'Mnogo je igrača višak za reprezentaciju'
- Za kritičare i one koji misle drugačije, fudbalski, pored ovih činjenica, takođe razumijem, pozdravljam i poštujem različito mišljenje i poglede - poručio je Vico Zeljkovi

 


Prvi čovjek N/FS Bosne i Hercegovine, Vico Zeljković, oglasio se dugom porukom na svojoj Facebook stranici.

 

Poruku Zeljkovića prenosimo u cijelosti:

 

- Iza nas je veoma težak i neugodan poraz. Sigurno niko nije očekivao ovako lošu igru i rezultat. Dugo smo sinoć razgovarali selektor Milošević, direktor Misimović i ja i ovaj poraz je mnogo toga pokazao i otklonio mnogo dilema za budućnost. Utakmice protiv Luksemburga i Slovačke su za nas bile jako bitne, da se vidi ko može da nam pomogne u ostvarenju ciljeva. Ono što je jedino sinoć bilo dobro je da smo dobili dva igrača za budućnost. Ipak, vidjeli smo i da je mnogo igrača višak za reprezentaciju, da nemaju ni želju, ni volju, ni energiju, a neki koji su možda to i imali, nemaju potrebni kvalitet. 

 

Imamo još Slovačku i sigurno će nakon te utakmice mnogo stvari biti jasnije stručnom štabu i sportskoj javnosti po pitanju realnih očekivanja pred baraž i sa kojim igračima možemo da napadnemo istorijski plasman na EURO. 

 

Ponašanje pojedinaca, odnosno huligana, koji za novac koji dobijaju od interesnih grupa koje žele da dođu u savez, bacaju baklje u teren najoštrije osuđujem. Time niti pomažu igračima, niti će bilo šta postići osim što brukaju reprezentaciju i to mora osuditi svako ko racionalno razmišlja. 

 

 


Razumijem nezadovoljstvo istinskih navijača, rezultati nisu onakvi kakve smo svi željeli. Sigurno ćemo znati povući poteze za naredni period i cikluse. Razumijem i one koji zbog složenosti prostora u kome živimo ne vole mene radi mog imena i prezimena. To mi je razumljivo i legitimno, a da li je normalno, to je već druga priča, koja nije fudbalska. 

 

A reprezentacija je samo jedan segment kojim se Savez bavi. Od momenta mog dolaska na mjesto predsjednika Saveza, kada pričamo o rezultatima reprezentacije nismo se uspjeli plasirati kroz kvalifikacije na svjetsko prvenstvo u Katar, ali na kome smo u istoriji bili samo jednom. Ostvarili smo uspjeh osvajanjem prvog mjesta u Ligi nacija. Sada imamo neuspješne kvalifikacije za EURO, ali i baraž da ipak na kraju dođemo do uspjeha. Činjenica je da se nikada nismo plasirali na EURO, a ranije smo imali i bolje igrače i drugačiju atmosferu. U ovoj godini imamo 2-3 poraza koja su teška i sramna i nisu se smjela desiti. U prošlosti je bilo dobrih utakmica i pobjeda, ali onog najvažnijeg, plasmana na veliko takmičenje nije bilo, osim Mundijala u Brazilu. 

 

Mi kao rukovodstvo Saveza nismo zadovoljni rezultatima i to niko ne ignoriše. Moram da podvučem da je naš zadatak stvaranje infrastrukture za domaći fudbal, što i radimo kroz razne projekte i što je vidljivo svakome ko to želi da vidi. Naravno, tu je i obezbjeđivanje uslova za sve naše selekcije i to radimo na najvećem nivou, u rangu najboljih evropskih selekcija, plaćamo avione, hotele, troškove dolaska igrača, kao i premije kada se napravi rezultat. 

 

Idemo dalje. Hvala svima na podršci u ovim teškim trenucima. Za kritičare i one koji misle drugačije, fudbalski, pored ovih činjenica, takođe razumijem, pozdravljam i poštujem različito mišljenje i poglede, poručio je Vico Zeljković.

 

(DEPO PORTAL/af)

BLIN
KOMENTARI