Navijači nezadovoljni

Reprezentacija BiH tone sve dublje, novi katastrofalni poraz Zmajeva!

Sport 16.11.23, 22:44h

Reprezentacija BiH tone sve dublje, novi katastrofalni poraz Zmajeva!
Drugi put u historiji, ujedno i drugi put u 2023. godine puni plijen protiv Zmajeva osvojila je selekcija Luksemburga

 

 

I tragično i komično. Tako iz utakmice u utakmicu izgledaju fudbaleri Bosne i Hercegovine koji su nastavili brukati državni dres u kvalifikacijama za EURO 2024, piše Faktor.

 

Drugi put u historiji, ujedno i drugi put u 2023. godine puni plijen protiv Zmajeva osvojila je selekcija Luksemburga koja je razbila BiH rezultatom 4:1. Luksemburžani u dvomeču sa Zmajevima imaju gol-razliku 6:1!

 

Iako Savo Milošević nije računao na Ibrahima Šehića, Edina Džeku, Miralema Pjanića, Seada Kolašinca, a selektor BiH na teren izveo sastav koji vjerovatno više nikada neće igrati zajedno (Vasilj, Dedić, Kovačević, Gojković, Mujakić, Cimirot, Hadžiahmetović, Krunić, Hamulić, Stevanović, Tabaković), to nije nikakvo opravdanje za novu bruku i sramotu priređenu bh. navijačima.

 

Prva prava šansa na meču i zatresla se mreža BiH. Igrala se šesta minuta, Bohnert je centrirao sa lijeve strane, spavala je odbrana našeg tima, a Vasilja je glavom matirao Olesen.

 

U 14. minuti BiH je imala prvi pokušaj i jedini značajniji pokušaj u prvom poluvremenu. Sa desne strane stigao je centaršut Stevanovića, Hamulić je dobro skočio i šutirao glavom, ali Chanot otklanja opasnost ispred gola Luksemburga.

 

U 27. minuti dosuđen je penal za Luksemburg. Hadžiahmetović je u zračnom duelu "raznio" Barreira. Sudija Treimanis je prvobitno dosudio prekršaj za domaće, ali poslije intervencije iz VAR sobe utvrđeno je da je do duela došlo u šesnaestercu pa je arbitar preinačio odluku i pokazao na kreč.

 

Odmah nakon toga doletjelo je nekoliko baklji na travnjak, a poslije prekida koji je trajao nekoliko minuta Rodrigues je iz penala pogodio za 2:0.

 

Moglo je u 42. minuti biti i 3:0. Berreiro je šutirao, niko mu nije izašao u blok, Vasilj je bio matiran, ali na sreću bh. tima lopta je otišla tik pored stative.

 

Čist zicer imali su domaći u 48. minuti. Olesen je šutirao sa pet metara, a Vasilj sjajno odbranio.

 

Treći put na meču mreža BiH se zatresla se u 55. minuti. Kovačevića je lopta pogodila u lice, ostao je ležati, domaći nisu izbacili loptu, sudija nije zaustavio igru, uslijedio je centaršut u peterac Zmajeva, a Mujakić je u debitantskom nastupu imao nesreću da postigne autogol.

 

U 78. minuti Hajradinović je pronašao Hamulića, ovaj "s penala" ciljao glavom, međutim lopta je prošla pored stative.

 

Prvu i jedinu stopostotnu šansu BiH je imala u 82. minuti preko Demirovića, no on iz izgledne pozicije nije pogodio okvir gola. Isti igrač je 10 minuta poslije uputio prvi udarac BiH u okvir gola.

 

U trećoj minuti nadoknade Gojković je prvjencem smanjio zaostatak BiH na 3:1, a za bolan poraz BiH ubrzo se pobrinuo Rodrigues drugim pogotkom na meču za konačnih 4:1.

 

Luksemburg je upisao četvrtu pobjedu u kvalifikacijama, a uz dva remija ima 14 bodova i osigurao je treće mjesto u grupi ,dok je BiH stigla do šestog poraza. Zmajevi imaju tri pobjede, devet golova i gol-razliku 8:17.

 

BiH će kvalifikacije okončati nedjeljnom utakmicom protiv Slovačke koja večerašnjom pobjedom nad Islandom potvrdila plasman na EURO. Ruku na srce za naš tim bi bolje da su kvalifikacije završene večeras. Jer, ako su ovo, citirat ćemo Marka Topića, pripreme za baraž o kojima stalno svi pričaju, onda tamo nemamo šta tražiti.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI