BRAVO!

Fantastični dječak donio novu medalju za BiH: Ismail Barlov osvojio još jedno zlato u Kairu!

Sport 11.11.23, 20:13h

Fantastični dječak donio novu medalju za BiH: Ismail Barlov osvojio još jedno zlato u Kairu!
Paraplivačka reprezentacija Bosne i Hercegovine predvođena selektorom Amelom Kapom, nastup u Kairu završava u nedjelju kada će Barlov i Zulfić nastupiti u disciplini delfin

 

 

 

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine, nastavio je sa sjajnim rezultatima i drugog dana takmičenja na mitingu Svjetske serije u Egiptu.


Takmičar Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva danas je nastupio u disciplini 50 prsno i osvojio zlatnu medalju u seniorskom A finalu.


Njegov klupski i reprezentativni kolega Ismail Zulfić u jutrošnjim kvalifikacijama uspio se plasirati u juniorsko finale, te nastup završio na šestom mjestu.


Bh. dvojac je juče, prvog dana takmičenja u Kairu, takođe briljirao. Ismail Barlov je u disciplini 150 metara miks sa isplivanim državnim rekordom i potvrđenom drugom A normom za Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine, osvojio srebrnu medalju u seniorskoj, te zlatnu u konkurenciji juniora.


Ismail Zulfić je bio na 200 miks srebrni među juniorima uz takođe isplivan državni rekord.


Paraplivačka reprezentacija Bosne i Hercegovine predvođena selektorom Amelom Kapom, nastup u Kairu završava u nedjelju kada će Barlov i Zulfić nastupiti u disciplini delfin.


(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI