Palestinska zajednica u BiH

Željini Manijaci uz narod Palestine: Pridružuju se skupu podrške u nedjelju ispred Vijećnice

Sport 20.10.23, 14:20h

Željini Manijaci uz narod Palestine: Pridružuju se skupu podrške u nedjelju ispred Vijećnice
'Manijaci i Željovci, na skup u nedjelju povedite svoje bližnje. Dođite sa svojim porodicama i objasnite im zašto je palestinska stvar i naša stvar.'

 

 


Palestinska zajednica u BiH organizovat će u nedjelju skup podrške palestinskom narodu na platou preko puta Vijećnice.


Ovoj akciji olučili su se odazvati i Manijaci, najvatreniji navijači Željezničara, koji su najavili i da će sutra na utakmici protiv Zvijezde 09 skupljati pomoć palestinskom narodu.


- Palestinska zajednica u BiH organizovat će protestni skup u nedjelju na platou preko puta Vijećnice povodom stradanja i sistemskog ubijanja Palestinaca na teritoriji Gaze i Zapadne obale. S obzirom da smo mi kao grupa uvijek podržavali palestinski narod i njihovu borbu, grupa je odlučila organizovano odazvati se protestima u nedjelju.


Manijaci i Željovci, na skup u nedjelju povedite svoje bližnje. Dođite sa svojim porodicama i objasnite im zašto je palestinska stvar i naša stvar.


Grupa će se u nedjelju okupiti u parku pored džamije u blizini Papagajke u 11.30 sati, te ćemo se s tog mjesta zajedno uputiti na protestni skup.


Također, u saradnji sa Pomozi.ba, na sutrašnjoj utakmici bit će postavljene kutije za donaciju za pomoć palestinskom narodu. Kutije će biti postavljene na svim tribinama.


Razlikuju nam se samo boje, mi smo oni što ne daju na svoje - poručuju Manijaci sa svoje Facebook stranice.

 

plakat-palestina

 

(DEPO PORTAL/jk)

 

 

 


(DEPO PORTAL/jk)

BLIN
KOMENTARI