Nakon inicijative Dragana Miokovića

Prihvaćeno: Svi troškovi za treninge i takmičenja Lane Pudar bit će pokriveni iz budžeta Federacije BiH!

Sport 18.10.23, 20:10h

Prihvaćeno: Svi troškovi za treninge i takmičenja Lane Pudar bit će pokriveni iz budžeta Federacije BiH!
Znajući da su sljedeće godine Olimpijske igre i da se kao država nismo baš pokazali kad je u pitanju podrška našoj Lani Pudar, tražio sam da sljedeće godine, koja je, dakle, olimpijska, budemo daleko odgovorniji - kaže Mioković

 

 

Lana Pudar i cijelim tim koji s njom sarađuje sljedeće godine bi trebali imati pokrivene sve troškove iz budžeta Federacije BiH.

 


Naime, tako je iz Ministarstva kulture odgovoreno na inicijativu Dragana Miokovića, zastupnika Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.


Mioković tim povodom kaže:


- Znajući da su sljedeće godine Olimpijske igre i da se kao država nismo baš pokazali kad je u pitanju podrška našoj Lani Pudar, tražio sam da sljedeće godine, koja je, dakle, olimpijska, budemo daleko odgovorniji. Uputio sam inicijativu da se Lani Pudar osiguraju preduslovi za cjelokupan trening proces, da se osigura njena stipendija te plate za tim koji je trenira i brine o njenom zdravlju. Iz Ministarstva kulture su rekli da ovaj zahtjev smatraju opravdanim te da će inicirati da Vlada Federacije izdvoji sredstva za tu namjenu.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI