ISTRAŽITELJI OBJAVILI DIO SVJEDOČENJA

Fudbaler Juventusa u raljama ovisnosti: Dužan sam skoro 3 miliona eura, noćima ne spavam, plačem... Žele mi noge slomiti!

Sport 18.10.23, 18:28h

Fudbaler Juventusa u raljama ovisnosti: Dužan sam skoro 3 miliona eura, noćima ne spavam, plačem... Žele mi noge slomiti!
Kao fudbaler imaš mnogo slobodnog vremena, a kada sam jednom iskusio uzbuđenje klađenja, postao sam kao opsjednut

 

 

 

 

Nicolo Fagioli, 22-godišnji fudbaler Juventusa, ove sezone više neće igrati fudbal jer je suspendovan na sedam mjeseci zbog klađenja na ilegalnim platformama.


Objavili su to italijanski mediji koji donose i dio njegovog svjedočenja istražiteljima.


- Najgore razdoblje je bilo u martu i aprilu ove godine. Na utakmici protiv Sasuola napravio sam tehničku grešku i bio sam zamijenjen. Prilikom izlaska sam plakao zbog dugova - oni su u septembru 2022. godine bili 250 hiljada eura, a u tom trenutku su došli do 2,7 miliona. Noćima nisam spavao zbog toga - ispričao je Fagioli te dodao da je "sve počelo u ljeto 2021. godine, dok je bio na pripremama mlade italijanske reprezentacije".


- Vidio sam kako se Sandro Tonali kladi, ne znam na koji sport. On mi je objasnio kako se mogu i ja uključiti, a da tragovi ne budu vidljivi. Od tada sam se počeo kladiti, a i ostali su to radili. Nisam se brinuo zbog toga što je to ilegalno, a Tonali mi je i registrirao prvi račun – otkrio je mladi fudbaler.


Dugovi su sve više rasli, a on nije mogao povući više novca sa svog računa, kojeg inače kontrolira njegova majka.


- Zbog toga sam počeo pitati saigrače da mi posude novac. Oni nisu znali zbog čega tražim posudbu, rekao sam im da mi treba da kupim nekoliko Rolex satova. Još dugujem Gattiju 40 hiljada eura – kazao je Fagioli.


Objasnio je i kako se „navukao na klađenje“.


- Kao fudbaler imaš mnogo slobodnog vremena, a kada sam jednom iskusio uzbuđenje klađenja, postao sam kao opsjednut. Kladio sam se na fudbal i tenis, nikada ne Juventus ili Kremonese.


Inače, Fagiolijeva plaća u Juventusu iznosi 1,8 miliona eura bruto, prenose italijanski mediji.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI