FOTO/ Novo Sarajevo podržava projekat 'Stvaramo životne šampione'

Načelnik Tanović mladim nadama FK Željezničar dodijelio sportsku opremu: 'Mi smo prva 'sportska općina' u BiH...'

Sport 03.10.23, 16:36h

Fokus projekta "Stvaramo životne šampione" nije samo na fudbalu. U srcu projekta je misija izgradnje solidarnosti i suživota u našoj regiji kroz sport, obrazovanje i zajedničko djelovanje

 


Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović dodijelio je mladim nadama plavog kluba s Grbavice - FK „Željezničar“ sportsku opremu doniranu kroz projekat "Stvaramo životne šampione". Radi se o projektu podržanom od ERASMUS-a i UEFA-e fondacije za djecu koji je prepoznao da se treneri ovog kluba zalažu za evropsku standardizaciju u obrazovanju mladih igrača.

 

stvaramo-zivotne-sampine-tanovic


- Općina Novo Sarajevo prva je “sportska općina” u BiH koja direktno podržava sport i kulturno-sportske aktivnosti, mlade nadarene sportiste koji BiH predstavljaju širom Evrope i svijeta na najbolji mogući način. Jedinstveni smo po tome što u budžetu imamo planiranih tri posto za sport i dva posto za kulturno-sportske manifestacije - naglasio je načelnik Tanović.

 

stvaramo-zivotne-sampine-3


Inače, od 2020. godine do danas Općina Novo Sarajevo je za rad i funkcioniranje FK ”Željezničar” izdvojila oko 2.000.000 KM.
Fokus projekta "Stvaramo životne šampione" nije samo na fudbalu. U srcu projekta je misija izgradnje solidarnosti i suživota u našoj regiji kroz sport, obrazovanje i zajedničko djelovanje.

 

stvaramo-zivotne-sampine-dzeko


- Ideja životnih šampiona je zapravo da svako dijete treba da bude šampion, šampion lijepog ponašanja, fair playa, solidarnosti i tolerancije, a da u tom procesu ključnu ulogu igraju treneri. Trener ne treba da bude usmjeren samo na stvaranje novog Ronalda i Mesija već da svako dijete koje izađe na teren uživa u svemu što se tamo dešava - kazala je direktorica projekta Aleksandra Knežević.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI