Posljednji susret 9. kola Premijer lige

Do pobjede u zadnjoj minuti: Željo na 'Grbavici' slavio protiv Širokog, Krpić zabio za 2:1

Sport 02.10.23, 20:17h

Do pobjede u zadnjoj minuti: Željo na 'Grbavici' slavio protiv Širokog, Krpić zabio za 2:1
Kada je izgledalo da će ovaj meč završiti remijem, Željezničar u 90. minutu dolazi do velike pobjede. Naime, nakon ubačaja iz slobodnog udarca, Drina je glavom loptu prebacio do Krpića, a iskusni napadač postiže gol za pobjedu svog tima

 

 

Fudbaleri Željezničara danas su na stadionu „Grbavica“ pobijedili ekipu Širokog Brijega s 2:1, u posljednjem susretu 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.


Željezničar je u ovaj susret ušao mnogo bolje od gostiju iz Širokog Brijega. „Plavi“ su od prvog minuta ušli veoma ofanzivno u želji da pobijede i prekinu niz od pet uzastopnih poraza.

 

zeljeznicar-siroki-grbavica-1


Ipak prvu ozbiljnu priliku na ovom susretu imao je Široki u 18. minutu, kada je Ćavar snažno šutirao pravo u golmana Muftića. Golman Željezničara se istaknuo i desetak minuta kasnije kada je u jednom napadu odbranio šuteve Ćavara i Muse.


Domaći tim dolazi do vodstva šest minuta prije kraja regularnog dijela prvog poluvremena, kada nakon odlične asistencije Amoaha pogodak postiže veteran u redovima „plavih“ Semir Štilić.

 

zeljeznicar-siroki-grbavica-2


Do kraja poluvremena Željezničar je propustio još dvije velike prilike, kada je Cocalić udarcem glavom pogodio prečku, a potom Amoah šutira pored gola.


Već nakon osam minuta igre u nastavku susreta Široki dolazi do poravnanja. Strijelac je bio Krpan, nakon asistencije Chinedua. Širokobriježani su u prvom dijelu drugog poluvremena bili bolji protivnik na terenu i to im se odmah isplatilo.


Nakon primljenog gola Željezničar ponovo kreće u ofanzivu i ponovo prijeti Štilić, čiji je udarac odbranio Tomić, a nakon kornera Cocalićev udarac je izblokiran na gol liniji.

 

zeljeznicar-siroki-grbavica-3


U 74. minutu Željezničar propušta veliku priliku za vodstvo, kada napadač „plavih“ Amoah uspijeva pobjeći odbrani gostiju i asistirati Drlji, čiji udarac pogađa prečku. Deset minuta kasnije Krpić postiže pogodak za Željezničar, ali sudija ovog meča poništava pogodak zbog ofsajda.

 

zeljeznicar-siroki-grbavica-4


Kada je izgledalo da će ovaj meč završiti remijem, Željezničar u 90. minutu dolazi do velike pobjede. Naime, nakon ubačaja iz slobodnog udarca, Drina je glavom loptu prebacio do Krpića, a iskusni napadač postiže gol za pobjedu svog tima.


Željezničar je ovom pobjedom prekinuo seriju poraza i na najbolji način najavio gradski derbi protiv Sarajeva koji će biti odigran u idućem kolu na Koševu.

 

zeljeznicar-siroki-grbavica-5

 

(FENA/ad/Foto:Fena)

BLIN
KOMENTARI