VIDEO/ NIKŠIĆ NAKON SASTANKA U MOSTARU

Često sam na udaru kritika zbog zalaganja za kompromise, ali zahvaljujući toj politici dolazimo do rješenja!

Front 25.09.23, 20:13h

Često sam na udaru kritika zbog zalaganja za kompromise, ali zahvaljujući toj politici dolazimo do rješenja!
Ja bih bio najsretniji da suci u Ustavnom sudu rješavaju pitanja samo na osnovu Ustava, bez ikakvih utjecaja sa strane. Naravno, znam da to sada nije tako. Hoćemo li stvoriti ambijent da to bude tako, ja sam spreman učiniti sve da dođemo do toga - poručio je Nikšić

 

 


Na konferenciji za novinare nakon sastanka koalicijskih partnera na državnoj razini, predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić kazao je kako je često na udaru kritika zbog njegovog zalaganja za iznalaženje kompromisa i traženje rješenja.

 


Međutim, dodao je, zahvaljujući takvoj politici napravljeni su određeni iskoraci i određena rješenja, iako još postoje različiti pogledi oko nekih pitanja.


- Želja nam je da probamo ispuniti što je moguće više uvjeta na putu prema Europskoj uniji kako bismo onda od Europske unije zatražili da oni ispoštuju svoje obećanje koje imaju prema nama. Cijela BiH tada će imati priliku da više participira u pretpristupnim fondovima, a čak imamo obećanje značajnog dijela naših prijatelja iz EU da će inzistirati da se otvore pregovori o članstvu BiH u EU - kazao je Nikšić.


Kada je u pitanju Ustavni sud BiH, Nikšić je kazao kako je jasno da BiH ne može ući u Europsku uniju sa stranim sucima u toj pravosudnoj instituciji, ali je dodao kako sada nije pravo vrijeme za rješavanje tog problema.


Također je ponovio kako je za njega i njegovu stranku neprihvatljivo etničko glasanje u Sudu BiH.


- Ja bih bio najsretniji da suci u Ustavnom sudu rješavaju pitanja samo na osnovu Ustava, bez ikakvih utjecaja sa strane. Naravno, znam da to sada nije tako. Hoćemo li stvoriti ambijent da to bude tako, ja sam spreman učiniti sve da dođemo do toga - poručio je Nikšić.

 


(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI